Wednesday, 28 May 2014

Kikucon ja pieni muutos blogin nimeen

Joku ehkä huomasikin, että blogin nimelle on tapahtunut pieni muutos. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että halusin vaihtaa käyttäjänimeni suffiksin -chanista -kuniin. Olen ehkä hiukan kasvanut hiukan (En fyysisesti, mind you.) ja -chan tuntui liian lapsekkaalta, tyttömäiseltä ja söpöltä. Joten olen nyt muuttunut Ri-kuniksi. Blogin URL:ää en mennyt muuttamaan, sillä se olisi aiheuttanut turhaa pelleilyä sen suhteen toimiiko mikään linkki blogiini enää. (Ja minua myös infottiin siitä, että cosplaykomero on yhdyssana, joten muutin senkin.)

Sitten varsinaiseen asiaan, eli Kikuconiin, josta nyt on jo vähän aikaa, mutta odottelin kuvia. Kikucon on pikkuinen con, jossa vietin vain lauantain, koska sunnuntaille ilmestyi muita suunnitelmia Tukholman vierailun muodossa. Cossasimme Roosan kanssa Cecilä ja Carlosia Welcome to Night Valesta eli uusimme ne cossit, joita kokeilimme aikaisemmin vappuna. Tein perjantai-illalla Carlosille I love science -paidan. Printtasin kuvan sydämestä ja kirjaimista silitettävälle printtipaperille ja leikkasin ne sitten siitä irti ja silitin paikoilleen. Musta pohja söi vähän valkoista väriä, muta kirjaimista tuli reunoiltaan siistejä ja ihan luettavia kuitenkin. Sydämen punainen väri kuitenkin jäi hyvin tummaksi, joten lisäsin päälle punaista kangasmaalia ja silitin vielä uudestaan. Kaiken kaikkiaan olen paitaan melko tyytyväinen ja se on juuri sellainen, minkä halusinkin. Alan käyttää tätä vielä arkisinkin
.

Conissa kuljimme 4-5 hengen kaveriporukalla. Nähtävää ei ollut hirveän paljon, mutta kiertelimme myyntipöydän ja taidekujan. En yleensä ole sitä tyyppiä, joka ostaisi taidekujalta asioita, mutta yhdellä pöydällä oli Cecil ja Carlos tarroja. Carloksia oli kuulemma vain yksi jäljellä ja myöhemmin sekin oli mennyt. Kun yllättäen vielä yksi löytyi, pitihän se ostaa. Ja sille seuraksi Cecil, joka asettui päiväkirjani kanteen. Muuten saavuimme coniin ehkä vähän myöhään, joten kiinnostavimmat ohjelmat olivat jo menneet.

Taidekujaa
Tarrat by Jose I think?

Pyysimme myös kavereitamme Riniä ja Ida kuvaamaan cossejamme. Menimme yläkerroksiin, missä oli lukollisten kaappien rivistöjä, jotka toimivat täydellisenä taustana teini-ikäisille versioillemme. Oli hauskaa tehdä ällösöpöjä teini-romanssikuvia.
Taisin ihan oikeasti selittää mitä arvelin tuon laitteiston tekevän.

Salaa pussailtiin lokerikkojen välissä. (No melkein salaa...)

Muutamaa kuvaakin meistä pyydettiin ja joku huuteli ohimennen "I ship it". Oli mukavaa, että niin pienessä conissa löytyi porukkaa, joka tunnisti pukumme. Toisaalta WtNV on ollut pinnalla lähiaikoina, joten ei kai se ihme ole.

Sori oikeesti, mut oli hirveen hauskaa tehdä ällösöpöjä
teiniromanssi klisee-kuvia.
Lauantaina oli myös ravintolapäivä ja useita pop-up kahviloita ja ravintoloita oli auki ympäri Turkua. Kävimme kurkkaamassa kerrostalokämpässä sijaitsevan meksikolaisen paikan, mutta se oli yksinkertaisesti liian täynnä ihmisiä. Turvauduimme siis puistossa olevien Hare Krishnojen vegaaniruokaan. Ruoka oli ilmaista, mutta lahjoituksia sai tehdä. Ruoka oli vähän vähissä meidän saapuessamme, mutta saimme silti papuja ja ruusukaaleja sekä todella hyvää banaanichutneyta. Matkalla ostimme myös cupcaket roller derby -porukan teltasta.


Se pakollinen random-kuva.
Kikucon siis jäi osaltani varsin lyhyeksi, mutta con kokemus oli ihan hyvä. Oli jännää katsella pitkästä aikaa niin suurta määrää nuoria ja innokkaita conittajia, sillä monelle alle 14-vuotiaalle Kikucon on se ainoa lähellä oleva tapahtuma eikä se edes maksa mitään. Tunnelma oli siis ajoittain vähän äänekästä, mutta oikeasti todella kivaa vaihteen vuoksi.

4 comments:

 1. Siisti paita ja selvä, minä kutsun sinua kuniksi tästä lähtien jos niin tuntuu ^^

  ReplyDelete
 2. That shirt, so nerdy, so awesome. <3

  Mä olen tottunut kutsumaan sua Ri-taniksi mutta Ri-kun kyllä kuulostaa ainaki mun korvissa enemmän sopivalta ku Ri-chan. Mä olenki jo sun blogin alusta asti miettinyt että how come laitoit -chan suffiksin. :'D Evolvasit kumminki and that's cool.
  By the way, kävin muuten mun koko blogin läpi ja muutin kaikissa kohdissa sun nimen Ri-kuniksi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Indeed. :D

   Väkisinki sitä tottuu ihmisten ekoihin nicceihin. En kyl tiedä, aattelin vaan ehkä et -chan on söpö tai jotain.
   Aww, ei sun ois tarvinnu. <3

   Delete