Monday, 19 May 2014

Hiusliitu -mitä hittoa se on?

Hiusliitu on oikeastaan juuri sitä mitä nimi ehdottaa. Liitumaista tavaraa, jota käytetään hiuksiin. Glitterin hiusliitu tulee jännän näköisessä purkissa ja maksoi 8,90 e. Värivalikoimassa oli muistaakseni musta, liila, sininen ja punainen. (Ilmeisesti myös pinkkiä ja oranssia löytyy.) Purkki ei ole täynnä liitua vaan sitä on vesivärinapin tai puuterinapin tyyppinen pala purkin pohjassa. Hiusliidun pointti lienee se, että sillä saa hauskan värisiä raitoja hiuksiinsa vain päiväksi jos ei ole valmis sitoutumaan raitoihinsa moneksi kuukaudeksi.


Kumihanskat olis ollu hyvä idea.
Hyvin yksinkertaisesti otetaan suortuva hiuksia ja hierotaan sitä liituun/ liitua hiuksiin. Väri tarttuu myös sormiin ja kaikkeen muuhunkin.
Väriä levittäessä liidusta irtoaa pölyä niin kuin nyt liidusta voi kuvitellakin irtoavan. Paketissa neuvotaankin suojaamaan olkapäät pyyhkeellä. Cossin kanssa täytyy siis olla varovainen. Pölyä joutuu myös omaan naamaan ja lattialle, jos ei ole erittäin varovainen. Naamasta, käsistä, harjasta yms. väri lähtee ainakin tiskiaineella/saippualla tai meikinpoistoaineella. Ei ehkä kannata laittaa kasvomeikkiä ensin, koska luultavasti joutuu vielä poistamaan liitua naamastaan.

Jos värjää koko hiuksensa, kuten minä tein Carlosille, kaveri on suureksi avuksi. Yksittäisen raidan tai keesin kanssa voi selvitä itsekin.

Liitu tekee hiukset hieman tönkömmiksi ja tarttuvaisiksi toisiinsa, mikä sinänsä helpottaa muotoilua. Toisaalta liitu myös tarttuu joka paikkaan hiuksia käpälöidessä. Ylimääräisen värin pois harjaaminen ja hiuslakalla värin sealaaminen onkin enemmän kuin kannattavaa.

Värin pois peseminen onnistuu ihan shampoolla. Musta väri ainakin vaati kolme saippuointikertaa ennen kuin hiuksista tuleva vesi näytti taas värittömältä. Liilakin taisi vaatia ainakin kaksi.

Kaiken kaikkiaan hiusliitu on erittäin sotkuista etenkin koko hiuksia värittäessä. Värin lisääminen on yksinkertaista, mutta kaverin apu voi olla tarpeen. Väri näyttää ihan kelvolliselta hiuksissa ja lakka kyllä pitää sen melko hyvin paikoillaan. Hiusliitu sopii ehkä parhaiten muutaman väriraidan tekoon tai hahmolle, jolla on melko lyhyet hiukset, joissa lakat tekemä tönkköys ei haittaa/on jopa eduksi.
Tiedän ainakin kaverini tehneen niin, että veti mustan peruukkinsa hiukan normaalia taaksepäin ja veti muutaman otsasuortuvan pois peruukin alta ja värjäsi ne liidulla ja lakkasi taaksepäin. Voilà, aito hairline taaksepäin sliipatun peruukin kanssa.

5 comments:

 1. Ou jännää!
  En oo ikinä ennen nähnyt/kuullut hiusliidusta. Aika kiinostava aine khyl sanon vaikka melko sotkuista puuhaa onkin. Vois joskus kokeilla! Kiitos tästä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullekkin se oli aika uus tuttavuus, ni aattelin et voisin jakaa sen olemassaolon. Jos joskus tulee joku projekti mihin se sopii ni tosiaan kannattaa kokeilla.

   Delete
 2. Kumihanskat on aina suotavat, laitoit sitten mitä tahansa hiusväriä! xD
  Mutt tää oli kyll hyödyllinen postaus. Huomasin nuita liituvärejä Seppälässä, mutt niiden ostost olin hyvin epävarma. Kiitoksia tästä! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Indeed, onneks toi on aika vaaratonta käsille ja lähtee ihan hyvin pois. :D
   No, nyt tosiaan tiedät mitä niilt voi odottaa, ni ei ite tartte ostaa ja kokeilla. ^_^

   Delete
  2. Heh, meinasin tätä lähinnä raitojen ylläpitoon :'3 (Tarttis pinkkiä <3). Värimaskista ei ollut mihinkään, joten tää tarjos hyvän vaihtoehdon sille. ^^

   Delete