Monday, 12 September 2016

Tracon - vaihteeksi aikas rento con

Lauantaiaamun meininkejä ft. Roosa
Tracon tapahtui ja oli ihan nautittava. Ennen conia en oikeastaan ehtinyt ja jaksanut hirveästi hypettää. Tätäkö se vanhaksi tuleminen nyt sitten on, kun conin lähestyminen ei kipristele mahanpohjassa viikkoa etukäteen vaan mielessä pyörii vain koulun alku, kattolamppujen hankkiminen ja tiskit?

Bittyn puku tuli tosiaan raavittua kasaan kahdessa päivässä. Hupparin löytäminen osoittautui mahdottomaksi, joten ostin sen sijaan sopivan T-paidan ja painoin logon siihen. Eniten aikaa meni tietysti sabluunan askarteluun. Kaikki muu puvussa olikin oikeastaan suoraan kirpputorilta löydettyä. Peruukista yritin tehdä vähän suoremman kaatamalla kiehuvaa vettä sen päälle ja se tuntui auttavan ainakin vähän.

Yövyttiin yhden coniporukkalaisemme serkulla ja ajeltiin sinne jo perjantai-iltana. Sieltä oli sitten mukavampi siirtyä aamulla coniin. Conissa meillä oli vaikeuksia löytää lippujenvaihtopiste, koska se oli eri paikassa kuin ennen. Telttoja oli kuitenkin useampi kuin ennen, joten oletan, että lippujenvaihto on ollut nopeampaa kuin aiemmin.

Aamupäivä meni vain seikkaillessa conialueella. Ostin taidekujalta söpöjä tarroja ja kiertelin myyntipöydät ja kirpputorin. Tuttuja näin yllättävän vähän ottaen huomioon, että heitä facebook-tapahtuman mielestä piti olla paikalla paljon. Ehkä porukka vain katosi isolle conialueelle ja ohjelmiin. Bitty sai muutaman ilahtuneen huikkauksen ja halin. Olin itsekin iloinen, että joku muukin on lukenut sarjiksen.

Päivän ainoa ohjelma, johon lopulta menin, oli cosplay-kisat. Lauantaina oli WCS ja NCC karsinnat. Laatu oli siis aikalailla taattua ja nautin esityksistä ja puvuista. Sijoitukset menivät mielestäni ihan hyviin osoitteisiin.

Kisan jälkeen mentiin porukalla syömään. Oli kivaa päästä hengaamaan ihmisten kanssa, joita ei ole ehtinyt näkemään hetkeen syistä tai toisista. Ja oli myös kivaa syödä hyvä lämmin ateria conipäivän aikana.

Etukäteen olin ajatellut mennä vielä vilkaisemaan meikkityöpajan. Sisään kuitenkin mahtui vain 25 ihmistä ja maha täynnä ruokaa ja uneliaana päätin suosiolla jättää paikan jollekulle muulle. En tiedä olisinko kuitenkaan edes mahtunut. Palasimme siis majoitukseen kaikessa rauhassa aika aikaisin.

Sunnuntaiksi olin ottanut Ned the Piemakerin puvun. Mutta aamulla ei yhtään innostanut pulisonkien ja parransängen meikkaaminen. Etenkin, kun halusimme ehtiä Cosplayta liikuntarajoitteisen silmin -luennolle. Niinpä heitin Bittyn uudestaan päälle ja kiiruhdimme coniin juuri sopivasti ohjelman alkuun.

Luento oli tosi mielenkiintoista settiä. Cosvisionissa tosiaan näin kyseisestä ohjelmasta n. viimeisen vartin, joten oli kivaa nähdä koko luento tällä kertaa. Ja porukkaakin oli edes vähän enemmän, kuin Cosvisionissa viimeksi. Puhujat olivat hauskoja ja pelasivat hyvin yhteen. Luennon yleinen sävy oli aika kepeä ja hauska vaikka aihe ei ehkä ihan niinkään. Mutta paljon infoa ja ajatuksia ainakin sain tästä irti. Tykkäsin.

Loppu conipäivää menikin sitten taas lähinnä conipaikan kiertelyyn. Tehtiin viimeiset ostokset taidekujalta. Onnistuin vihdoin bongaamaan edes pari tuttua oman porukkani lisäksi. Ja Roosa otti pari kuvaa Bittystä. Tällä kertaa jätettiin cosplaykisat väliin, koska tuntui siltä, että kisa vie ison lohkon lyhyestä sunnuntaista.

Kuvaaja: Roosa

Coni päättyi ihan onnellisesti. Mentiin porukan kanssa vielä yhden paikkoja tuntevan suosittelemaan kiinalaiseen syömään ja lähdettiin sitten kaikki omiin suuntiimme.

Kiinalaisessa oli mulkosilmäkaloja.

2 comments:

  1. Mä taisin pikkasen revetä nuille söpöille mulkosilmäkaloille. x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekin niille naureskeltiin siellä odotellessa. :)

      Delete