Tuesday, 21 October 2014

Popcult Day -pari luentoa ja kavereita

Jokin aika sitten, 12.10. 2014, pidettiin Popcult Day, Popcultin pieni esitapahtuma. Tai mikä se nyt ikinä onkaan. Tarjolla oli neljä ja puoli tuntia ohjelmaa.

Pienen porukan voimin punkkasimme Idan kämpässä, koska kun kaveri asuu vähänkään tapahtuman lähellä, siitä hyödytään. Ilta kului pizzaa syödessä ja Arkham Horroria pelatessa. (Se on massiivinen, sekava ja eeppinen lautapeli, joka sisältää toisesta ulottuvuudesta hyökkääviä hirviöitä, joita vastaan pelaajien investigator tiimi pelaa, Loppuvastuksena muinainen, kaikkein suurin hirviö.)

Cossikseni valikoitui Spencer Reid, koska Reid on mukavimpia cossejani ja sarjan uudesta kaudesta on tullut pari jaksoa, joten olen tällä hetkelläni innoissani siitä. Kokosin taas kaapistani Reidille sopivan yhdistelmän mukavan värisestä kauluspaidasta ja tarpeeksi dorkasta neuleliivistä sekä eriparisukista, feat. raidat ja viikset. Lainasin myös Rohkelikko-kravattini Rinille, joka cossasi Hermionea (enemmän kirjaversio, kuin suoraan leffoista).

Aika hiljaista oli luentojen aikana.
Tavoitteemme oli ehtiä 11:45 alkavalle luennolle. Vähän olimme lopulta myöhässä, mutta marssimme Roosan kanssa kesken kaiken Rocky Horror-luennolle. Luento oli ihan ok. Mitään kuvin mullistavaa en oppinut. Päällimmäisenä minulle jäi mieleen sekava keskustelu yleisön ja luennoitsijan välillä Rockyn uudistamisesta. Luennoitsijan puolelta kyse oli ilmeisesti lähinnä yleisön osallistumisen käsikirjoituksen uusimisesta, mutta jotenkin puhe lipesi elokuvan itsensä uusimiseen, jos yhtään pysyin kärryillä. (Linkki englanninkieliseen selostukseen niille, joilla ei ole aavistustakaan mitä tarkoitan yleisön osallistumisella.) Olen kyllä itsekin samaa mieltä siitä, että osa huudettavista asioista on sellaisia, joita en haluaisi kenellekään koskaan huudettavan vaikka kyseessä olisikin fiktionaalinen hahmo.

Samassa salissa jatkui luento hassuista materiaaleista cosplayssa. Luennoitsijalta loppuivat diat aika lyhyeen ja viimeinen puoli tuntia kului siihen, että porukka kommentoi omia vinkkejään. Odotin ehkä jotenkin enemmän huumoria ja äärimmäisempiä materiaaleja. Ja luottaminen siihen, että yleisöllä on asiaa on aina aika riskialtista. Periaatteessa luennon loppu tuntui vähän väkisin venytetyltä, mikä oli epämukavaa.

Lopun päivää seikkailin tapahtuma-alueella. Viihdyin PC:n cosplay senpai nurkassa hyvän aikaa. Pidin sen ideasta. Oli kivaa päästä hipelöimään muiden proppeja oikein luvalla ja rauhassa. (Asiat oli laputettu ja lapuissa sanottiin jos saa koskea ja kerrottiin faktoja.) Ihailin etenkin yhtä Sormusten Herran Nazgulin miekkaa. Joskus vielä teen Bilbollekin miekan ja siitä tulee jopa hieno! (Ainakin toivon...)

Täysin sattumalta Sanna oli vetäissyt kaapista päälleen Criminal Mindsin Garcian. Olin yllättynyt, koska en todellakaan odottanut jonkun muun cossaavan samasta sarjasta. Joten bondasimme hetken hahmoista ja shipeistä ja otimme pari yhteiskuvaa.
Moikkasin myös muutamaa tuttua ja jopa muutaman tyypin kanssa vaihdoin pari sanaa Reidistä ja Criminal Mindsista.

Sitten pikkuinen tapahtuma lähenikin jo loppuaan. Kävimme raidaamassa tapahtumapaikan viereisen ostoskeskuksen UFF:in ja ostamassa limsaa. Otin selfien halloween-krääsähyllyn kanssa, koska Reid on valtaisa Halloween nörtti. Sitten kasasimme tavaramme, sanoimme heippa kavereille, jotka satuimme vielä näkemään ja lähdimme kotimatkalle.

Popcult Day oli ihan mukava pikku tapahtuma. Ohjelmatarjonta oli ainakin minuun kovasti vetoava vaikka sitten lopulta en niin innostunut niistä luennoista, joissa kävin. Odottelen varsinaista Popculttia ihan innolla.

No comments:

Post a Comment