Monday, 29 September 2014

Tracon -kauan suunniteltu A:tLA ryhmä, piilarituska ja taas puolialaston uimapoika

Koulu on tehnyt huonoa sille ajalle, jonka olen pystynyt käyttämään kuvien etsintään ja muokkaukseen. Tässä siis myöhäinen Tracon postaus feat. ihan liian vähän kuvia.

Minun ja ystävieni osalta Traconia edelsi se aito ja oikea "cossi ei ole vieläkään valmis" -paniikki. Itse olin kasassa sitä lukuun ottamatta, että kengät vaativat viimeistelyä, mutta ryhmämme Sokkalla ei ollut vielä paitaa ja joitain yksityiskohtia. Joten porukalla perjantai aamupäivällä ompelimme sellaisen ja Arminin kengät pääsivät lainaan pienen teipillä muokkaamisen jälkeen.

Sitten ajelimme perjantai-illaksi Tampereelle päin. Emme menneet Final Fantasy konserttiin, mutta ajoitimme saapumistamme sen päättymisen paikkeille, jotta pääsisimme sujuvasti yöpaikkoihimme, joiden vakituiset asukit olivat konsertissa. (Roosan kanssa menimme yöksi Mirolle, jonka vanhempien nurkkiin sai majoitettua paljon ihmisiä.) Ilta kului laadukkaan (?) läpän ja viimehetken cossien vääntämisen parissa.

Lauantai aamuna oli edessä maskeeraamista. Ensinnäkin oli työn ja tuskan takana saada piilarit silmiin. Ehkäpä olen ruosteessa, kun en aikoihin ollut taas käyttänyt moisia. Oikean silmän linssi myös hiersi kovin, joten otin sen pois. Onneksi Zukon arpi on vasemmassa silmässä. Pystyin siis maskeeraamaan jo arpea. Maskeeraamiseni kuitenkin venyi ja muiden ollessa valmiita matka coniin tapahtuikin ilman peruukkia ja eriparisilmin.

Ennen kuin olin edes pääsyt coniin, näin uncle Irohin ja Azulan. Olin äärimmäisen innostunut tästä, koska kuinka usein joku cossaa Irohia! Päätinkin mennä juttelemaan heti kun olisin saanut cossin ylleni. En kuitenkaan nähnyt Irohia enää koko conina, mikä oli sääli.

Piilarit tuntuivat vähän ikäviltä, mutta arpi ja silmät naamassa lähdin sitten seikkailemaan coniin. Muutamia kuvia puvustani otettiin ja katselin hienoja cosseja, joita tuli vastaan. Jostain syystä puhelimeni ei ottanut yhteyttä, joten jouduin etsiskelemään Shiro Samuraita, jolle lainasin katanoitani. Tapasimme sitten lopulta myyntipöytäsalissa, jonne minut neuvoivat MinMinWitchAisuSeventan ja Chooichi. (Jotka jotenkin missasin koko loppuconin ajan.)

Cosvisionin pöydältä löysin muun ryhmämme, Tophin, Sokkan ja Appan (aka. Roosa). Piilarit kirvelivät ja kaveri Cosvisionin pöydällä antoi minulle silmätippoja, jotka auttoivat. Ainakin hetken. Lisäilin niitä aina välillä, sillä itsepäisesti halusin pitää piilareita.

Kuva by Erika Lampi
Löysimme ulkoa muita A:tLA cossajia ja otimme joukon kuvia näiden kanssa. Arvostin kovasti näiden vaivannäköä armoreiden ja Zukon top knot hiusten kanssa. Myöhemmin Noora (ja vielä myöhemmin Sokkamme) otti meistä kuvia omalla porukalla. A:tLAn hauska puoli on se, että sarja on monipuolinen ja hahmot ilmeikkäitä, joten kaikenlainen pelleily saattoi olla jopa täydellistä kuvamateriaalia. Lisäksi kaikki olivat todella hyvin perillä hahmoistaan, sillä ryhmä lähti liikkeelle siitä, että totesimme jokaiselle olevan sopiva hahmo.

Kuva by Ida aka. Sokka
Ennen shoottia otin kuitenkin piilarini pois. Ne tuntuivat yksinkertaisesti sen verran epämukavilta, etten nähnyt niistä olevan enää ihmeempää hyötyä. En millään olisi pystynyt keskittymään shoottailuun ne päässä. Tämän jälkeen fiilikseni nousivat ainakin 200%.

Menimme myös katsomaan päivän cossikisat. Esitykset ja puvut olivat hienoja. Ehkä parhaiten jäi mieleen niinkin pieni asia, kuin WCS:n voittajien esityksen lavaste sillä hetkellä, kun sydämen kuvalla varustettu paperi rullautui auki ja terälehtiä putoili. Äärimmäisen nokkela ja söpö idea.
Yleisö oli valitettavan levoton ja koin oloni epämukavaksi esiintyjien puolesta, kun ihmiset innostuivat tekoyskimään kilpaa. (Minkäs sille mahtaa, että näin syksyllä joitain ihmisiä ihan vaan yskittää oikeasti.)

Conipäivän jälkeen menimme Pancho Villaan syömään porukalla, joista en edes tuntenut kaikkia (Valtasimme kolme pöytää). Mutta ruoka ja tunnelma olivat hyvät.
Ilta kului rehellisesti sanottuna nukkumalla sillä aikaa kun muut saunoivat ja heittivät läppää ja ottivat ainakin yhden selfien. Olin yksinkertaisesti niin väsynyt.

Sunnuntai aamu oli helpompi. Meikkasin aamulla ja conissa vasta bindasin ja vaihdoin (vähiin) vaatteisiini. Tämä siksi, että ulkona oli aamusella varsin kylmää. Olin oikein tyytyväinen bindaukseeni ja useammalle kaverille sain pyörähdellä ympäri demonstroidakseni mystisesti kadonneita tissejä. Muu A:tLA ryhmämme liikkui samoissa cosseissa kuin eilen.

Kuvan otti Sanna. Thanks.
Kävin Maskeerauksen ABC -luennolla. Tophia ei päästetty enää sisään, koska sali oli ilmeisesti liian täynnä. Mikä oli vähän harmi, ottaen huomioon pari tyyppiä, jotka istuivat lattialla selkä puhujaan päin ja tyhjän tilaan vieressäni pöydällä. Luento oli lyhyt siihen nähden miten paljon asiaa olisi maskeerauksesta riitää. Itselleni olivat ihan perusasiat jo tuttuja, mutta joukossa oli pieniä uusia tiedonjyväsiä. Parasta antia oli ehkä tämä kuva (jonka tosin olin jo nähnyt) ja se, että lateksin kanssa rasvaliukoiset värit ovat parempia. Yleisön kysymykset ja vastaukset olivat mielenkiintoisia.

Eevee ja Nitori paikoillaan.
Sitten hetken vain seikkailin. Jotenkin eilinen meni piilarituskassa ja ryhmän kanssa enkä ehtinyt katsella ympärilleni. Katselin puistossa hengaavia ihmisiä ja kävin ampumassa jousella bofferinuolia. Kiersin myyntipöytäsalin ostamatta mitään, mutta taidekujalta tarttui mukaan pieni Nitori-tarra (Free!). Ja Tophilta sain myöhemmin yhden tämä ostaman Eevee-tarran. Olen nyt alkanut liimailemaan tarroja päiväkirjan kansiin. (Kyllä, olen 23-vuotias ihmisolento ja kirjoitan päiväkirjaa.) Siellä ne pysyvät tallessa ja muistuttavat aikansa fandomeista. Muutamaan kuvaankin pääsin ja näin sekalaisia tuttuja.

Cossi oli oikeasti mukava, mitä ei välttämättä uskoisi heti. Toki tuulen puhaltaessa essun alle, tunne paidattomuudesta lisääntyi, mutta väliäkö sillä. Jos olisi ollut vähänkin kylmempi, olisin kyllä palellut pahasti. (Tai siis olisin joutunut pitämään hupparia essun alla.)

Toph ja Sokka olivat eilen löytäneet Tullintorilta pienen Aasia-marketin. Nälän yllättäessä marssimmekin sinne. Ostin matcha-redbeanpaste mocheja, curry-kuutioita ja nuudeleita. Olisin kyllä halunnut ostaa käytännössä kaiken. Nuudeleita en tietenkään saanut lämpimiksi, joten kävimme myös kaupassa ja palasimme jalat kipeinä syömään Tampere talolle.

Seuraavaksi ohjelmassa oli Feminismistä luonnonsuojeluun... -luento Hayao Miyazakin töistä. Tämäkin luento oli lyhyt siihen nähden miten paljon asioista olisi ollut puhuttavaa. Nimessä mainittujen teemojen lisäksi puhuttiin kuoleman, menetyksen ja muutoksen teemoista. Mielenkiintoisinta oli Miyazakin oman elämän liittäminen teemoihin, sillä itse en Miyazakista lopulta tiedä niin paljoa.

Lopun aikaa kiertelin vielä conissa. Tapasin Shiro Samurain, Hasakitsukin ja Jäätyneen Enkelin, kun nämä olivat menossa myyntipöytäsaliin kuultuaan kuulutuksen, jossa kerrottiin, että myyntipöytäsali olisi auki enää 10 minuuttia. Sisään ei kuitenkaan enää päässytkään (What false advertising!), joten marssimme aulaan juttelemaan ja katsomaan tavaroitaan hakevaa ihmismassaa. Oli mukavaa jutella hetki ja sain miekkanikin takaisin.

Conin päätyttyä menimme kahdeksan ihmisen voimin lähellä olevaan kiinalaiseen ja ahdoimme itsemme täyteen ruokaa ennen ajomatkaa kotiin.

Conissa oli mukavaa. Tampere talon seutu on upea con-alue kuten aina ja puiston ruokakojut vaikuttivat lupaavilta, vaikken itse sieltä ruokaa ostanutkaan. Jotenkin Traconissa on aina hyvä yleinen con-fiilis.

8 comments:

 1. Harmi ku piilarit sattuivat noin. Mietin että saattaa olla että ne oli menneet vanhaksi? Usein ku circle lens piilarit kestävät vuoden siitä päivästä lähtien ku otat ne purkista pois, vissin riippumatta siitä kuinka usein niitä käytät.

  Kuulin kans muiden sanovan tosta feikki-yskimisestä. Itse en ollut siellä paikan päällä mutta hirveen huonoon makuun tommoinen "läppä". Siis ihmiset, oikeesti... OTL

  Hitsi! Mä muistan nyt että joku mulle mainitsi tosta Asian Marketista ja oli jossain vaiheessa into jopa käydä siellä katsomassa.. mutta se sit vaan unohtui. :( Oliko siellä minkälaista tavaraa? Oliko kallista?

  Ja kiitos ku sain lainata miekkojasi jälleen kerran. <3 Oot cossipelastaja. xD
  Ja muuten, oli mukavaa nähdä vaikka lyhyesti oliki tällä kertaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi todellakin. Ei, päinvastoin ne oli ihan uudet. Voi tietty olla, et niis vaan oli jotain vikaa tai en tyyliin antanu niiden liota riittävästi tai pessy hyvin tai jotain. Dunno.

   Onneks täst on muutenki puhuttu aika paljon, eli useampaa muutakin ärsytti. Jotenki coneissa on aina joku pieni porukka jolta lähtee todellisuuden taju, minkä seurauksena käyttäydytään tosi naurettavasti. (Ja tommonen pelleily vetää mukaan muitakin.)

   No, ne jutut mitä mä ostin oli siinä 3 tai 4 euroa kpl. Ja mun mielestä siäl oli kyl paljon kaikkea kivaa. (Siäl oli jopa pieni tiski mist myytiin lämpimiä kanavartaita ja sen sellasta.) Suosittelen raahautumaan sinne seuraavaks ku tulee tilaisuus.

   Joo, eipä mitään, tiedän et palautat ne hyväs kunnos, ni ihan mielelläni lainaan. Oli kiva nähdä~ ^_^

   Delete
 2. Tuo Zukon arpi näytti kyllä hyvältä! Ja kiitos Traconin seurasta vaikapa vähän aikainen oli. Harmi tuo piilari tuska toivotavasti et tarvi kokea samaa uudestaan ;__;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Selkeesti kannati kokeilla sitä ens kerran edes, ni osas seuraavalla kerralla paremmin.
   Joo, oli mukavaa nähdä edes hetken ajan.
   Toivottavasti tosiaan ei. Ehkä seuraavaks kokeilen jotain toisenlaisia piilareita.

   Delete
 3. Ihan toi sun Zuko!:0 muistan ikuisesti sen lauantai aamun ku olin pukkarissa vetämässä hijikatan kalenteriversiota päälle ja aloin kattoon sun blogista että miten sidotaan obi ja sitten netti ei toiminut ja sit sä vaan ilmestyit sinne niin mietin siitä seuraavat 10 minuuttia pitäiskö vaan suoraan kysyä sulta mutta ajattelin sen olevan liian randomia joten poistun vain hiljaisesti XD end of story~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Heh, mietinkin, et se olit varmaan sinä, mutta huono naamamuisti on huono. Kyllä sä oisit voinu kysyä, mut en kyl takaa, et olisin muistanu itekkään. xD

   Delete