Saturday, 19 July 2014

ranta Yukicon

Ranta Yuki oli jo viikkoja sitten, mutta aluksi odotin kuvia ja sitten olen muuten ollut muissa puuhissa ja vain unohtanut. Mutta tässä tulee raportti!

Lähdin melko aikaisin ajelemaan rannalle, jotta saisin autoni parkkiin jonnekkin lähelle. Huoli osoittautui turhaksi; niin aikaisin väkeä oli vielä aika vähän.
 Tein ensimmäistä kertaa sivubindauksen teipillä. Olin pelännyt, että se olisi epämukavaa ja vaikeaa. Hengittämisen kannalta sivubindi oli melkein mukavampi. Vasemman puolen teipit oli oikeakätisenä hiukan vaikeaa laittaa ja ryhti piti muistaa pitää hyvänä, jotta rinta näyttäisi litteämmältä.

Kömpelösti kasaan editoitu panorama-ish kuva rannasta.
Aluksi ranta oli varsin tyhjä, mutta täyttyi hiljalleen. Free! cossaajia näin varmasti neljä ennen kuin edes pääsin rannalle asti, eikä niiden määrä siihen loppunut. Erityisesti Nagisa ja Nitori cossien määrä oli yllättävän suuri. Pidin siitä, että hahmoista oli tehty paljon eri asuja. Muuten cossit olivat aika rentoja. Kuinka moni haluaisikaan tulla rannalle täydessä armorissa?

Jossain välissä kiertelin katsomassa rannan ohjelmaa. Suikawariin en osallistunut, mutta se näytti olevan ihan suosittua. Meloni pitikin yllättävän tyydyttävän äänen kun se hajoaa. DJ setti pyöri taustalla. En itse sitä varsinaisesti kuunnellut, mutta ei se häiriöksikään ollut. Volyymi taisi siis olla kohdallaan. Rantalentopallokentältä bongasin joukon Haikyuu-cossaajia pelailemasta palloa, mikä näytti oikein hauskalta. Täytyy itsekin katsoa sarjaa, niin moni sitä päivän aikana suositteli.
Otin aikani kuluksi selfieitä.

Aluksi kiertelin yksikseni, mutta eräs Nitori-cossaaja tuli minulle puhumaan ja kutsui viettämään aikaa kavereidensa seuraan. Olin hirveän iloinen. Huolehdin aina hiukan näyttäväni liian vakavalta, pelottavalta tai nyrpeältä, kun oikeasti olen ujo ihmisolento, joka ei itse uskalla aloittaa keskusteluja vaikka haluaisikin puhua ihmisille. Kun bongasin Sannan ja Johannan kera pääkaupunkiseudun cosplayharrastajien miitin, tungin siihen mukaan. Olikin kivaa jutella vähän enemmän rauhassa, kun ei ollut kiire mihinkään. Oikeastaan lopun tapahtumaa hengailin PC:n porukan läheisyydessä.

Let's dig in~
Olin tehnyt itselleni benton evääksi. En löytänyt muita säilyke makrilleja, kuin tomaattikastikkeessa olevia, joten tyydyin sardiiniin. Sekin oli kyllä hyvää, etenkin kun sain lämmittää niitä hiukan PC:n grillissä. Ja bonuksena ympärilläni olevat ihmiset tykkäsivät bentostani.

Minusta ainakin pyydettiin suhteellisen vähän kuvia. Mutta vaihdoin kyllä haleja ja kehuja muutamien Free! cossaajien kanssa. Myöskin todella mukava Makoto-cossaaja tarjoutui shoottaamaan Haruani, mistä olin hirveän kiitollinen. Etenimme hiljaksiin mereen ja lopulta luovutin hupparini Makotolle, jotta voisin uida. Oli äärimmäisen hassua seisoskella siinä kun  6 kappaletta noin 20 cm pitkiä teippejä oli ainoa asia, joka verhosi ylävartaloani. Jotenkin pelkäsin, että sitä pidettäisi sopimattomana. Vaikka tosiasia on, että rannalla oli paljon vähäpukeisempia ihmisiä kuin minä ja miesten ei tarvitse verhota ylävartaloaan edes teipin palasin. Samalla oli kuitenkin aika vapauttavaa uida niin.
Vesi tuntui aluksi kylmältä, mutta siihen tottui. Kroolasin pari kertaa Makoton ottaessa kuvia tai videota, minkä jälkeen palattiin rannalle. (Saatte ehkä vielä kuvia kunhan saan niitä käsiini.)

Palelin hiukan uimisen jälkeen, joten vaihdoin märät uikkarit yukataan, jossa vietin lopun illan. Aurinkoon siirtyminen lopetti palelemisen. Kello alkoi lähestyä kuutta, jolloin järjestetty ohjelma loppui. Nörttien (Toim. huom. käytän sanaa nörtti rakastavassa ja hyvässä mielessä. Nörtit ovat suosikki-ihmisiäni noin yleisesti.) määrä rannalla olikin vähentynyt ja tilalle oli saapunut lisää hämmentyneitä paikallisia. Kun seurassani henganneet ihmiset (se mitä PC:läisistä oli jäljellä) tekivät lähtöä, pakkasin minäkin kamani ja lähdin.

Tapahtuma oli aika lailla juuri sitä mitä odotinkin. Tunnelma oli rento ja hyväntuulinen. Oli aikaa vain jutella ihmisten kanssa ja puitteet olivat hyvät photoshooteille. Oli hauskaa kokea näin erilainen tapahtuma ja varmasti paikalliset auringonottajatkin oppivat uudesta tavasta viettää vapaa-aikaa.

4 comments:

 1. Voi ei minähän näin sut tuolla! :D Olisin ollut innokkaasti kuvailemassa cossaajia (varsinkin Free!-cossaajia) ja juttelemassa, mutta tuolla oli vähän hankala liikkua cossissa. >___< Cossasin siis tosiaan Harukan Arabiaversiota, eli uimapoikailin minäkin. xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän minäkin ainakin jonkun arabia!Harun näin. Mutta Free! cossaajia kun oli aika paljon, niin tunnista sieltä sitten porukkaa. Ja mulle tosiaan voi tulla juttelemaan. Itse en aina joko tunnista tai sitten ujostelen.

   Delete
 2. ranta!Yukicon kuulostaa mukavan rennolta tapahtumalta! :D Jos se järkätään vielä joskus uudestaan tulevaisuudessa voisin ehk yrittää päästä paikan päälle, jos vaan rahatilanne antaa myötä siis.

  By the way odotan innolla niitä shoottikuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se oli tosi rento ja mukava. Ja ihan vaan ideana tosi hauska. Noh, toivottavasti se järjestetään uudestaan. (Tai jotain vastaavaa ainakin.)

   Niin odottelen minäkin. En vaan oo hirveen tehokkaasti pyydelly niitä. Lisäilen niitä sitten johonkin postaukseen vaan.

   Delete