Thursday, 3 October 2013

Reidin revolveri


Siinä missä muillakin FBI-agenteilla, Reidillä on ase usein mukanaan. Muilla näkyy olevan mustat puoliautomaatti-pistoolit, mutta Reid vaihtoi jossain vaiheessa revolveriin.
Muutenkin sarjan aikana Reidin ampumatarkkuus ja tapa kantaa asetta vyöllä melko edessä (kts. kuva ja totea miten awkwardilta mokoma näyttää vyöllä sojottaessaan) ovat satunnaisen huumorin kohteena.

Internetin ihmemaa kertoi, että Reidin revolveri on Smith & Wesson 65 puisella kahvalla ja 3 tuuman piipulla. En ruvennut ihan tarkalleen tekemään samanlaista, mutta hiukan kuitenkin otin inspiraatiota.Halusin siis lisätä aseen omaan cossiini ja kuinka ollakaan veljen kaapista löytyi lapsuuden aikainen nallipyssy, jonka kohtalolla ei ihmeemmin ollut väliä. Suurin ongelma oli se, että kahva oli naurettavan pieni aikuisiin käsiin, vaikkeivät omat käteni mitkään erityisen isot ole.
 Ei siis muuta kuin kahva irti ja epäsiisti maali pois. Kahva lähti puhtaasti väkivalloin, maali taas kynsilakanpoistoaineella ja teräsvillalla. (En suosittele; Asetoni huurujen hengittäminen on pitkän päälle huono idea.)
 Sitten vain iskin epämääräisen pötkylän muovailumassaa siihen mihin kahvan halusin ja vääntelin siitä sopivan mallisen. Kuivumisen jälkeen hioin sitä suoremmaksi ja raaputin molemmin puolin kahvaan kuvion. (Se peitti samalla vähän kahvan epätasaisuuksia.) Ja pikaliimalla varmistin että kahva ei liikkuisi edestakaisin.


Lopuksi maalasin akryylimaaleilla pinnan puun näköiseksi. Olen suhteellisen tyytyväinen; Parannus on huomattava kun vertaa ensimmäiseen kuvaan.


 Sitten askartelin sille vielä kotelon nahasta. Hiukan ehkä pikaisesti tehty, mutta se on nyt pääasia, että toimii. Yksi neppari täytyy vielä kiinnittää, mutta se jääköön vielä viimehetkessä tehtäväksi.
I wanted to make Spencer Reid a gun, because it's kind of an important thing for an FBI agent. I took my brother's old toy gun and cleaned it up a bit with nail-polish remover, steel wool and a bit of violence. Then I used air drying modelling-clay for the handle and painted it to look like wood. The case for the gun was quite hurriedly done, but it does it's job for now.

1 comment: