Tuesday, 8 October 2013

Fanfest - luennoilla juoksemista ja casual cosplay

Vähän muutakin porukkaa oli yhtä aikasessa ku mä.
Tuntui siltä että pitkästä aikaa lähdin coniin vasta con-aamuna. Tein taas niin, että laitoin cossin vaatteet päälle aamulla ja raahauduin eväiden ja meikkausvälineiden kanssa junaan. Joka tapauksessa sain kyllä herätä vähän ennen kuutta. Sain junassa mielenkiintoisia katseita, kun yritin ripsivärillä tehdä itselleni hyvin varovaisia viiksiä. (Reidillä on toisinaan sellaiset surkeat amisviikset.)
Olin perillä suunnilleen tuntia ennen conin aukeamista ja kävelin sinne ihan rauhassa. Olin joutua hiukan harhaan loppupäässä matkaa, mutta ystävällinen Stocking-cossaaja huuteli tien yli missä suunnassa conipaikka oli.
Oikeastaan heti coniin päästyäni löysin SevenTaninChooichinAisun ja MinMinWitchin, joiden kanssa yöpyisin SevenTanin luona. Laitoin luotiliivin ja aseen päälle (En halunnut varsinkaan aseen kanssa kulkea julkisilla paikoilla vaikkei se nyt kovin aidolta näytäkkään.) ja lähdimme hiukan kiertelemään conialuetta, myyntipöytiä ja taidekujaa. Taas piti ottaa kuva Tardiksen kanssa, varsinkin kun Reid on hirveä Doctor Who -fanipoika.

Jossain vaiheessa muut menivät muistaakseni Supernatural ja mytologia -luennolle ja minä jatkoin seikkailemistani yksin. Tapasin pari kaveria ja löysin toisen Reid-cossaajan ja Garcian, joista kävin pyytämässä kuvan ja muutenkin fangirlaamassa. Olin niin yllättynyt, että joku muu oikeasti cossaa Criminal Mindsia. Kaiken kaikkiaan Reidiä tunnistettiin hiukan enemmän kuin Animeconissa aikanaan. Criminal Minds taitaa olla sellainen sarja, että moni on nähnyt sitä, muttei sitten niin paljon että heti tunnistaisi hahmon, joka kuitenkin näyttää vähän geneeriseltä.

Kävin kurkkaamassa Cosplay-kilpailun lopun. Olin aikaisemmin ajatellut, että sali oli ihan hirveän pieni, mutta näköjään kiinnostuneita ei sitten ollutkaan niin paljon. Kisa oli muutenkin suhteessa pieni, mutta voittajapuvut olivat silti kaikki tosi hyviä. Jos joskus osallistun kisaan, haluan aloittaa juuri tuollaisesta pienestä kisasta. Yritin ottaa kuvia, mutta pikkuinen kamerani ei oikein pärjännyt vaikka hiippailin lähemmäs lavaakin.

Kisa loppui melko aikaisin ja lähdimme SevenTanin, Chooichin, Aisun ja MMW:n kanssa syömään. Suuntasimme Heselle, koska Mäkkärin jono näytti pidemmältä. Minulla oli hiukan kiire, koska luento, jota olin melkein eniten odottanut, "Most psychology departments are filled with personality deficients", alkoi melko pian. Niinpä otin ruokani mukaan ja jätin muut Heselle syömään. Sali oli niin täynnä, etten mahtunut istumaan, mutta bongasin Ruun ja muutaman tämän kaverin, joiden kanssa menimme istumaan toiseen takanurkkaan lattialle/roskiksen päälle. Luento oli todella hyvä ja luennoitsija tiesi asiansa. Juuri tällaista olin luennolta odottanutkin. Virnuilin hönösti, kun Reid mainittiin ja puoli salia sanoi "Awww".

Tämän jälkeen menin hetkeksi istumaan nettisarjakuva-paneeliin, mutta olimme hiukan sopineet muiden kanssa että mentäisi Avatar the Last Airbender-luennolle, joten siellä tavattiin. Se ei oikein vastannut yhtään sitä mitä olin ajatellut sen olevan, mutta jotenkin emme sitten kehdanneet poiskaan lähteä. Ehkä meni luennoitsijan ensikertalaisuuden piikkiin. Nyt harmittaa vähän, etten mennyt Sherlock pähkinänkuoressa -luennolle, joka oli kuulemma hauska tai crossplay-luennolle, joka olisi saattanut olla hyödyllinen.

Piakkoin conpäivä alkoi olla pulkassa ja otimme bussin SevenTanin luokse, missä söimme ja nauroimme tosi huonoille jutuille, jotka sisälsivät muun muassa jalan ja kengän välillä olevan kuuman suhteen. MMW:llä oli mukanaan The Fault in our Stars -kirja, jonka olen halunnut lukea jo pitkään ja jumituin lukemaan sitä muiden pelatessa Raymania. Sain illan aikana luettua 9 lukua ja olisin melkein halunnut lukea sitä koko yön, mutta kirjan lukeneiden kavereideni mukaan oli viisas päätös jättää se tekemättä.
Meinasin ensin mennä nukkumaan SevenTanin sänkyyn, mutta perheen toisella koiralla oli vastalauseensa ja lopulta vaihdoin paikkaa Chooichin kanssa.

Tosi random selfie, otettu lähinnä noitten arpien
takia, mut ei ne ees näy kunnolla.
Aamu käynnistyi hiukan hitaasti seitsemän aikaan. Muilla ei taaskaan ollut cosseja, mutta se melkein vaikeutti päälle laitettavien vaatteiden valitsemista. Minä puolestaan tein Remuksen arpia pääosin iholiiman ja meikin avulla. Taas mentiin bussilla conipaikalle ja muut kiiruhtivat Harry Potter -luennolle, joka tosin paljastui pian perutuksi. Joten seikkailimme taas ympäri conia jämähtäen aina välillä juttelemaan johonkin käytävän nurkkaan. Annoin brofistin toiselle nuorelle Remukselle, jonka satuin näkemään.

Mielenkiintoisia luentoja oli taas reilusti, mutta päädyin Steven Moffat ja seksismi Doctor Whossa -luennolle, johon muodostui ihan jono. Tällä kertaa pääsin jopa istumaan. Luento oli oikein hyvä. Luennoitsija kävi asioita läpi todella hyvässä järjestyksessä ja selkeästi. Sinänsä siinä oli paljon asiaa, jonka olin ennenkin kuullut, mutta oli mukavaa kun yleisöllä oli tosi paljon lisättävää ja keskusteltavaa.

Tiesin yöpaikka-porukkani menneen syömään sillä aikaa kun olin luennolla, joten kun Ruu, jonka näin luennolla, ja joukko tämän kavereita oli menossa syömään, kyselin haittaisiko hirveästi, jos tulisin mukaan. Ketään ei ilmeisesti haitannut, joten päädyin porukan kanssa taas Heselle. En oikeastaan tiedä puolienkaan ihmisten nimiä (ja muutenkin olen aika surkea tunnistamaan vähänkään vieraampia ihmisiä eri cosseissa) ja olin toisinaan vähän pihalla, mutta viihdyin loistavasti.

Seurasin näitä ihmisiä hetkeksi Welcome to Night Vale -miittiin, mutta koska en ole kuunnellut sitä ihan kokonaan läpi, en oikein tiennyt mitä puhua ja ja... Lähdinkin suhteellisen pian pois (ja miitti kai loppui muutenkin) ja löysin yöpaikka-porukan yläkerroksista pelaamasta ristiseiskaa. Minullekin jaettiin kortit ja jouduin kysymään miten tätä edes pelataan, mutta ei se kovin vaikeaa ollut.

Conia ruvettiin tyhjentämään hiljalleen ja MMW:n kaveri Satu cossasi nuorta Tonksia, joten MMW ehdotti, että pitäisimme pienen Remus/Tonks photoshootin con-rakennuksen edustalla olevassa pienenpienessä puistossa. Sinänsähän kouluikäiset Remus ja Tonks eivät ole olleet missään tekemisissä, mutta emme välittäneet siitä sen enempää. Ja minä olin selkeästi lyhyempi, mikä tuntui jotenkin hassulta, mutta minimoimme tämän huomaamista sillä, että enimmäkseen istuimme/makasimme penkillä yms. Oli todella hauskaa shootata ja virnuilin varmasti ihan liikaa. Mutta saimme muutamia söpöjä kuvia kuitenkin. (Itse pidän Sirius/Remuksesta parituksena paljon enemmän, mutta Tonks ja Remus ovat kuitenkin kirjoissa naimisissa, joten...)
Sitten conia oikeastaan alettiin sulkea, joten haettiin tavarat narikasta, sanoin heippa kavereille, joita satuin vielä näkemään ja lähdimme kävelemään koko porukalla rautatieasemalle. Leikimme hetken lipunmyyntimasiinoiden kanssa niin, että saimme Aisulle ja minulle vierekkäiset paikat junasta ja kävimme sitten ostamassa hiukan syötävää/juotavaa matkaksi. Siitä ihmiset lähtivät sitä mukaa kun junat tulivat. Aisu ja minä juttelimme matkalla sitä sun tätä ja keskustelu, joka alkoi conissa majoittautumisesta päätyi jotenkin Martin Freemanin kiroiluun. En enää muista kyllä miten.

Kaiken kaikkiaan coni oli hirveän erilainen, mutta todella hyvä. Cossaajia tuntui olevan vähemmän, mutta toisaalta ihmisiäkin oli vähemmän ja moni cossi oli todella casual. Sisätila oli enimmäkseen niin hämärä, että cosseista ei oikein minun säälittävällä kamerallani saanut edustavia kuvia, mikä oli tietysti hiukan harmi. Itse en yleensä niin välitä anime-luennoista, mutta länsifandomit ovat jotenkin enemmän sellaisia, että kuuntelen niistä mielelläni luentoja. Ja ilman luennoilla käymistä olisin ehkä tylsistynytkin vähän, koska ei ollut yhtä paljon cosseja töllisteltäväksi ja omissakaan cosseissa ei ollut niin paljon shootattavaa, kun yksinkertaisia olivat. Jos tällainen järjestetään seuraavanakin vuonna, haluan siis todellakin päästä uudestaan, juuri luentojen ja erilaisen con-fiiliksen vuoksi.

I left for the con quite early on Saturday morning. I put on make-up on the train and got some weird looks when I was making a barely visible mustache with mascara.
Soon enough the con opened and I found my friends who I'd be spending the night with. We strolled around the con, checking out the artist alley and dealer's room and again took a picture with the Tardis because Reid is such a fanboy. I also found another Reid with Garcia and I took a photo and fangirled with them.
We went to eat at Hesburger and I grabbed my food and hurried to a lecture. I went to few lectures, one about psychology in tv-shows (which was great) and another one about Avatar the Last Airbender (which was a bit of a letdown really).
The night went by at SevenTan's place joking and while the others were playing Rayman, I read a book MinMinWitch had with her. And obviously sleeping after a drama with SevenTan's dog was solved by me and Chooichi switching sleeping places.
The next morning I put on Remus, the others put on their clothes and we took the bus back to the con. We walked around and I went to watch a Sexism in Doctor Who -lecture, which was really good. After that I ninja'd myself to the group of few friends and their friends and we went to get food. I enjoyed myself even though I didn't know all of them.
MinMinWitch's friend was cosplaying Tonks, who is Remus's future wife so we took some cute photos in the park. (I actually prefer pairing Sirius with Remus, but whatever, Tonks and Remus are canon so...) I really had fun taking photos and probably smiled way too much.
The con was pretty much ending and with the four people I spent my night with we went to the railway station. Aisu was coming to Turku too, so we spent the train-ride talking.
All in all this was quite a different con than usual. There seemed to be less cosplay and obviously it was quite a lot of western popular-culture. But I had fun and enjoyed the lectures which I usually don't care for in more anime oriented cons. 

8 comments:

 1. Awww <3 Nuo Remus x Tonks-kuvat on tosi söpöjä! x)

  Tosi mielenkiintoista tekstiä ja hyvä, että viihdyit Fanfestissa! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, niin ne on. <3

   Joo, siäl oli tosi mukavaa.

   Delete
 2. Oh, hauska lukea miten sulla meni! Näköjään juoksit luennosta toiseen mutta onneks ne oli vissin hyviä. Hyvä että sulla oli seuraa siellä ja awws ku Remus cossisi on söpö!

  En ole nukkunut viime yönä tippaakaan joten pää lyö tyhjää ku yritän keksiä jotain järkevää mitä sanoa. :-DD Mutta tätä oli oikeest kiinostavaa lukea, FanFest vaikuttais olevan sulle soppeli coni. :) Ja btw, ripsiväri-viikset junassa oh god, yritän kuvitella niitä katseita. xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, oli ihan mukavia luentoja. Ja yllättävän paljon mul on kertyny tuttuja seuraksi. Kiitti~

   Toivottavasti menit nyt nukkumaan sieltä! Mut joo, oli mukavaa vaihtelua tämmönenki con. (Silleen "Dude, I don't think you're using that right." xD)

   Delete
 3. The con seems to be very different from the anime conventions, but I´m glad that you like it! I´d like to someday go to Fanfest too, as a Star Wars character.

  ReplyDelete
  Replies
  1. At least it felt really different somehow. I hope they arrange it again, it was fun. Ooh, Star Wars is cool!

   Delete
  2. I hope so! You plan to cosplay from Star Wars or? :)

   Delete
  3. Not really, I've never really thought about it. I do like Star Wars, though.

   Delete