Wednesday, 11 December 2013

Hobitti: Elokuviin cossissa

Innostuin piirtelemään printatun
lipun tyhjään osaan
Olen jo jonkun aikaa halunnut vielä joskus mennä elokuvan ensi-iltaan cossissa. Pottereiden ja Sormusten Herrojen loputtua tämä tilaisuus tuntui menneen ohi, mutta sitten tuli Hobitti. Ja minulla on tarkoitukseen sopiva cossikin valmiina.

Piti vain ensin kerätä rohkeutta, koska en uskonut kavereideni lähtevän keskiyöllä elokuviin, kun seuraavana aamuna pitäisi olla yliopistolla pitämässä esitelmää tai tekemässä jotain muuta hirmu tärkeää. Mutta tutustuinpa kirjastossa hengatessani muutamaan uuteen ihmiseen, jotka olivat menossa. He lupasivat huolia minut seuraansa, jos kaipaisin sitä. Tosiaan olin myös vähän hermostunut, koska en yhtään tiedä paljonko ihmiset pukeutuvat ensi-iltoihin. Mutta olen kyllä havainnut fandom-piirit aika mukaviksi ja turvallisiksi. Joten ostin lipun ja sain jopa hyvän paikan!

Fiilikseni ennen leffateatterille lähtöä.
Elokuvateatterilla oli pari tuntia ennen leffan alkua ohjelmaa, joten menin sinne hyvissä ajoin. Helpotuksekseni paikalla oli muitakin ihmisiä jossain Hobitti (tai fandom) tyylisissä asuissa, joten en pistänyt sieltä joukosta niin silmään. Näin ainakin Dwalinin, Thranduilin ja Legolaksen, jotka olivat todella hienoja. En löytänyt kavereitani pitkään aikaan, mutta löysin tyypin, jonka kanssa olin jutellut Traconin jälkeen junassa. Liityin tämän seuraan vaellellen sitten välillä ihmisjoukkoon katsomaan jos löytäisin kaverini. Kyllä ne sitten löytyivätkin ja tapasin monta muutakin tuttua.

random fiilis -kuva feat. Sherlock ja John


Paikalla oli myös mahdollisuus osallistua pukukisaan. Osallistuin mokomaan lähinnä siitä ilosta, että saisin ehkä itselleni valokuvan todistusaineistoksi tästäkin tapahtumasta epämääräisten selfieiden lisäksi. Ja vaihdoin pari sanaa valokuvaus-paikan vieressä hengaavien cossaajien kanssa.

(Vietin viime viikonlopun varsin intensiivisesti kavereiden kanssa ja normaaliin elämään paluu tuntui melkein condarralta. Tämä auttoi mukavasti siihen!)
Niin hienot 3D-lasitElokuvasta nautin oikein paljon. (Saattaa SPOILATA.) Osa lisätyistä juonikuvioista oli hienoja, osa ei niinkään. Pidin Gandalfin seikkailujen näyttämisestä, Taurielin hahmosta ja siitä, miten Legolasta oli käsitelty. (Kapeakatseinen haltiaprinssi, joka ylenkatsoo kääpiöitä eikä isänsä tapaan piittaa muun maailman menosta vs. LotR:ien Legolas, joka on yleensäkään poistunut kotimetsästään, lähtee sitten saattueen mukaan ja jopa ystävystyy kääpiön kanssa.) Taurielin ja Kilin välinen romanttinen (?) sivujuoni oli vähän outo, enkä oikein ymmärrä miksi sitä tarvittiin, mutta ei voi mitään.
Smaug oli upea. Niin upea, etten keksi siitä mitään muuta järkevää sanottavaa.

Joka tapauksessa nautin elokuvasta ja saatan hyvin mennä katsomaan sen vielä uudestaan, jos joku kavereistani tarvitsee seuraa tai jotakuta varoittamaan aina kun jättiläishämähäkit ovat ruudussa.

6 comments:

 1. Aah minäki haluan joskus mennä katsomaan jonku uuden leffan cossissa! Se on varmaan tosi mukavaa. Hyvä että löysit seuraa muuten. Mietin myös että saitko palkon kommentteja/kehuja random leffa-katsojilta?

  Ja pakko sanoa että nuo 3D-lasit ovat kyllä niin sexy.. eiku. xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se oli hauskaa. Joku yksittäinen ihminen pyysi kuvaa ja jos muuten juttelin jonku kanssa, ni ne saatto kommentoida jotain kivaa. Oikeestaan kaikki siäl oli tulossa kattomaan Hobittia, joten ihmiset oli ihan mukavia.

   Mä tiedän~ xD

   Delete
 2. Mäkin kävin katsomassa eilen. Äitin ja siskon kanssa. Ja vähän muidenkin. Äiti ja sisko ei oo lukenu kirjaa, joten ne ei tienny mitä odottaa.
  Mustakin se Kili/Tauriel oli vähän pimeetä, mutta olkoon :D Legolas on aina niin fab. Kuten isänsä. Koko sali repes kun Gloin näytti Legolakselle Gimlin kuvaa.
  Ja Smaug oli mahti.
  En jaksa odottaa sitä viimestä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, onneks sen Kili/Taurielin voi enimmäkseen ignorata. Se oli hauskaa, ku ihmiset reagoi suht vapaasti, meilläki hajoiltiin tolle Gimlin kuva -jutulle ja tyyliin Legolaksen ilmestyminen sai aplodit ihan vaan, koska Legolas.
   En minäkään~ Lopettivat vielä just sellaseen cliffhangerin tapaseen.

   Delete
 3. Miekäyn kattomassa sen huomenna. en malta odottaa!!! Jospa sitten kolmos hobittiin menis cossi päällä kahtomaan. Tauriel olis kiva tehdä koska haltiat <3

  ReplyDelete
 4. Täälläkin yksi elokuvan katsonut, mahtavahan se oli <3
  Tauriel x Kili oli tosiaan ehkä vähän turha. Varsinkin sen kohtaus, jossa Tauriel parantaa Kilin jäi jollain tasolla häiritsemään...
  Oon niin samaa mieltä Smaugista. Se oli... tyrmäävä.
  Ja toi sun piirtämäs kuva on hirmu söpö! :3

  ReplyDelete