Saturday, 21 September 2013

Tracon - taas puissa kiipeilyä ja mistä näitä tuttuja oikein tulee

I'll start adding small (or not so small?) English summaries to the end of my blog posts, because I think I have two followers now who don't understand Finnish and I offered to do that for one of them.

Conista on vasta viikko, joten vielä on ihan hyvä aika kirjoitella aiheesta?

Random piirtämistä perjantai-iltana.
Lähdin Traconiin jo perjantaina ja sainkin raahata matkalaukkuani conikamoineen päivän yliopistolla. Vaikka oli perjantai 13 päivä, kaikki meni kuitenkin ihan putkeen. Ehdin ajoissa junaan, junan netti toimi vaikka hidas olikin ja matka kului nopeasti internetin ihmeellisessä maailmassa.
Perillä levittelin kamojani hotellihuoneeseen ja menin asemalle Valkoista Samuraita ja Hasakitsukia vastaan kun näiden juna saapui. Hotelliporukastamme viimeinenkin, Jäätynyt Enkeli, saapui myöhemmin illalla ja vietimme aikaa hienosti kaikki omilla läppäreillämme ja vaihtaen kuulumisia ja muuten vain derpaten.

Lauantai alkoi vähän unisena, mutta tänään sentään oli yksinkertaisemmat cossit. Itselläni oli Prince of Tenniksen Kaidoh Kaoru, joka on ilman muuta suosikkini sarjasta ja koen hahmon sopivan minulle varsin hyvin. (Muutkin ihmiset tuntuvat olevan tätä mieltä.) Ainoa huonon puoli, jonka Kaidohsta löydän, on se, että mokoma boikotoi tennisuniformun pitkiä housuja näköjään kokonaan ja on aina shortseissa. Onneksi päivä ei ollut ihan hirvittävän kylmä.

Valkoinen Samurai Kureno Sohmana, Hasakitsuki Kyo Sohmana (jolla btw oli minulta lainassa cossin osia, ja oli tosi omituista nähdä kaveri peruukissa, jonka on tottunut näkemään itsellään) ja Jäätynyt Enkeli Urabokun Lukana lähdimme kohti conipaikkaa.

Prince of Tennis miitti oli kahdeltatoista ja siihen asti kuljeskelin hotellikavereiden kanssa, moikkasin tuttuja ihmisiä ja stalkkasin kun kloord ja tämän kaverit kasasivat Tardiksen. Olisin mielelläni päässyt käpälöimään Tardiksen osia, mutta paloja ei lopulta ollut niin paljon kannettavaksi. Ehdin myös nähdä japanintuntikaverini Inka-chanin ja kiertää pikaisesti myyntipöytäsalin.

Prince of Tennis porukka kertyi hiljaksiin miittipaikalle. Harmillisesti meillä ei ollut yhtään kokonaista joukkuetta, vaikka miitin organisoijat olivat jopa varautuneet ylimääräisillä cossin osilla. Itse juttelin aluksi paljon Inui-senpain (OMG meillä oli ihan täydellinen pituusero) ja Gakuton kanssa, koska jotenkin automaattisesti etsiydyin niiden tyyppien luo, jotka itseni tapaan eivät tunteneet muuta porukkaa ennestään. Loppu ryhmäkin vaikutti kyllä oikein mukavalta sen perusteella mitä ehti jutella aina kun ei ollut itse kuvissa. Gakuto vaihtoi cossia pariinkin otteeseen, koska oli ainoa hahmo omasta joukkueestaan ja muut kaipasivat Akayaa ja Fujia. Seigakuakin oli siis hetkellisesti 5 hahmoa kasassa, kun Ryoma ja Tezuka pääsivät paikalle. Nyt vain odottelen kuvia, sillä niillä kuulemma saattaa kestää, joten en nyt odota että saisin ne laitettua tähän.

Siinä kahden maissa muutamalla tennis-ryhmäläisellä alkoi vänkärin hommat, joten etsin hotelliporukkani, jonka seuraan oli liittynyt myös Sairu-chan. Kävimme katsomassa puhallinorkesterin konsertin. En ollut sinänsä innostunut siinne menosta, mutta näin jälkikäteen en kyllä kadu yhtään. Pokemon medley oli nostalginen ja Ghibli medley oli eeppinen myös.

Don't ask what my face is doing; I don't know.
Konsertin jälkeen päätimme saman tien mennä syömään, kun kaikki olivat kasassa ja nälkäisiä. Aika lailla päämäärätön kulkumme johti kebab-paikkaan. On melkein perinne ottaa syömisen aikana kuvia, jotka derppaavat enemmän tai vähemmän.

Con-päivän loppuosa oli lähinnä ympäri conia seikkailemista. Usein kun löysin jonkun kaverin/tutun, liityin hetkeksi seuraan. Suunnilleen cossi-kisan aikaan aloimme puhua hotellille lähdöstä. Valkoinen Samurai oli luvannut muistaakseni Hitsuwalle photoshootin, joten odottelimme siis, että tämä onnistui ja uskaltauduin istumaan Sherlock-ryhmän luo, jota olen jo jonkun aikaa stalkkinut aina coneissa, mutten ole uskaltanut mennä puhumaan.

Ilta meni ihan hotellilla hengatessa kun kukaan meistä ei ole erityisen iltabile-tyyppiä. Ja taas piti mennä ajoissa nukkumaan, että seuraavana aamuna jaksaa, mutta eihän sitä tietenkään saanut aikaiseksi. Niinpä sunnuntaiaamu alkoi yhtälailla sillä että kaikki söivät aamupalaa ja kaivelivat cossien osia laukuista laiskiaisvauhtia. Kyllä se siitä sentään reipastui ja Bilbo, rasetsu!Hijikata, oni!Chizuru ja Kratos olivat valmiita lähtöön pakattuine matkalaukkuineen ihan inhimilliseen aikaan.

Conissa Valkoisella Samurailla oli vielä hiukan cossin osien päälle laittoa lähinnä Hijikatan ponnarin ja otsapannan muodossa. Joten vaeltelin conin käytävällä käyden kyselemässä PoT-porukalta että voisivatko laittaa kuvia sitten minullekin ja juttelemassa kloordin kanssa siitä, miten villi yö tämän Tardiksella näytti olleen. Kävin myös ostamassa itselleni Cosvision-rannekkeen, koska eff yeah, Turussa tapahtuu jotakin!

Pöllin Yamachun blogista, kuvaaja taisi olla Jäärä.
Löysin hotelli porukan ja Sairu-chanin ja päätimme äkkiä mennä shoottaamaan ennen kuin mahdollisesti alkaisi sataa enemmän. Löysimme Jäärän, Zkitsunen ja Yamachunkin, joita en ollut nähnytkään koko lauantaina. Ulkona tämän hobitin varpaita paleli vähän, mutta kävelemällä hiukan ympäriinsä ne pysyivät siedettävän lämpiminä. Saatuaan omat kuvansa otettua Valkoinen Samurai oli kaveri ja otti Bilbostakin vähän kuvia. Bilbon kiva puoli on, että hiukan hassummatkin ilmeet saattavat olla ihan in character. Olin viime Traconista asti muistellut niitä lammen rannalla olevia pajuja, jotka kasvoivat veden päälle ja ne toimivat nyt taustoina Bilbolle. Muut jäivät vielä shoottaamaan, mutta omien kuvieni jälkeen päätin kipittää sisälle lämpiämään hiukan.Tämä oli kuitenkin melko lyhytaikaista, koska nälkäisenä päätin suunnata ostamaan itselleni hiukan välipalaa. Ja törmäsin Idaan ja Ruuhun ja seurasin näiden mukana aina Cosvisionin pöydän taakse asti. Näillä oli meneillään pieni Welcome to Nightvale -ryhmä. (Olen itsekin kuunnellut viitisen ensimmäistä ja kuuntelen ne loputkin vielä tässä jossain välissä.) Oli mukavaa jutella ja meillä on muun muassa ollut puhetta jo pitkään Avatar the Last Airbender-ryhmästä (Olen lupautunut Zukoksi...). Ja Ida yritti keksiä minulle jotain cossia, missä pääsisin tekemään jotain vaikeaa.

Se pakollinen Tardis kuva.
Conin lähestyessä loppuaan etsiydyin vielä Valkoisen Samurain, Hasakitsukin ja  Jäätyneen Enkelin seuraan. Nämä harkitsivat cossien vaihtamista pois ja menivätkin pian tekemään sen. Itselläni ei ollut mikään kiire ja aioin muutenkin matkustaa cossissa. Kun porukka sitten linnoittautui vessaan, lähdin taas kuljeksimaan pitkin conia ja näin onnistuin missaamaan Valkoisen Samurain ja Hasakitsukin lähdön kokonaan. Olin hirmuisen surullinen, koska jäin kokonaan ilman viimeistä "Aaa, oli niin kivaa ja koska on seuraava con missä nähdään?"-halia, joka yleensä sijoittuu jokaisen conin loppuun.
Photobombing V for vendetta-maski jätkä. xD

Hiukan allapäin onnistuin löytämään Idan ja Ruun uudestaan ja Cosvisionin pöydällä juttelin myös hetken Nezumin kanssa mm. Fanfestista ja cossisuunnitelmista sinne. Nightvale porukka lähti shoottaamaan ja suunnilleen 10 minuutin altistus tälle porukalle palautti mielialani huimasti paremmaksi. Haluan todellakin nähdä millaisia kuvia saivat aikaan, koska shootti oli niin hauskaa katseltavaa. (Voi kyllä olla että siihen vaikutti oman väsymykseni astekin, mutta kuitenkin.)

Lopulta lähdin kohti rautatieasemaa, varsinkin kun huomasin, että seuraava juna Turkuun lähtisi sopivasti n. 13 minuutin kuluttua. Kiirehdin siis siihen ettei tarvitsisi kauemmin odottaa ja viereeni ja lähistölle sattui hajanainen joukko Kuroshitsuji-cossaajia, joiden juttuja ensin salakuuntelin ja aloin vain yhtäkkiä kommentoida. Se ei tuntunut haittaavan heitä ja matka kului pikavauhtia jutellessa.

So, I left for Tracon on Friday and spent the entire day at Uni dragging my con stuff with me. The train ride was nice and uneventful and I waited at the hotel for my friends to arrive too. It was nice seeing them again and we had a fun evening.

Saturday was for Kaidoh and I really enjoy cosplaying him, because the character seems to fit me and my personality so well. (His only problem is that he seems to be boycotting long pants. Luckily it wasn't too cold.)

Until the Prince of Tennis meet I just went around with my hotel friends and chatted with some old friends. The Prince of Tennis people were quite nice. Some of them knew each other already and I just started chatting with the other random people. The organizing people were crazy well organized, like they had reference pictures on paper and they could have easily borrowed a couple of cosplays to people if someone had wanted them.
We took a lot of photos and I had fun being Kaidoh. I hope I'll get the photos soon.

We had some kebab and took derpy photos with my hotel friends and we went to see the concert of anime music. The Pokemon medley was nostalgic as hell and I also enjoyed the studio Ghibli one.

Most con day went by just walking around and meeting people. I also got to chat with someone from this awesome BBC Sherlock group I've been stalking (in the not creepy sense of the word) for a while, since Jäätynyt Enkeli seemed to know her. I really adore their cosplays especially their John.

Again we went to sleep way too late and woke up way too early or that's how it felt. Put our cosplays on at the speed of a sloth and left with all out luggage to the slight drizzle.

I again met old friends, even some I had completely missed yesterday and bought tickets to Cosvision, because it's so close to where I live. (And apparently I have friends who help organize it too!)

When everyone was completely in cosplay and we had found Sairu-chan we went off to photo-shoot. My feet were a bit cold, but I did my best to move around. Valkoinen Samurai gave me a photo-shoot and I left after that to at least momentarily get my toes warm. After my toes were warm again, I headed to get some food and met a couple of friends, Ida and Roosa, who were OK with me tagging along. They were having a small Welcome to Nightvale -group, which was awesome.

I searched for my hotel buddies one more time and they were just thinking about changing out of cosplay. So while they did that I again wandered off and sadly missed Valkoinen Samurai and Hasakitsuki leaving. I was sad about that for a while, but going back to the Nightvale-cosplay friends cheered me up a bit and I hanged around watching their hilarious photo-shoot.

I hurried to a train I noticed would leave in 13 minutes and made it. Close to me sat a group of Kuroshitsuji-cosplayers and their friends and I just started to chat with them. I was home before I even noticed.

8 comments:

 1. Oli tosi mukavaa nähdä sinuakin conissa ja me gustasin sun cossejas! (Etenkin Bilboa <3) ;w;

  Kiitoksia seurasta! c:

  ReplyDelete
 2. Bilbosi, en pääse siitä yli ku se on vaan niin hieno!
  Mutta kiitos taas seurasta! <3

  Minuaki jäi hirveesti harmittamaan ettemme vaihtaneet byebye:ta ja loppuhaleja. ;_; Ei kenties nähdä enää tälle vuodelle nyyh..

  Mutta Cosvisionista, voisitko ottaa sieltä random paikkakuvia ja tälleen? Haluan nähdä ja tietää minkälainen se on joten con summary please ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. E he he, kiitti.
   Joo, se oli tosi harmi. Noh, voidaan silti höpistä netissä. <3

   Juu, kyl mä aina coneista yritän jonku summaryn kirjottaa. Oon tosiaan hirveen huono ottamaan ite kuvia, mut koitan ryhdistäytyä, ku en voi luottaa siihen, et saan sulta kuvia. ^_^"

   Delete
 3. Oli kiva nähdä sua, vaikkakin vaan silloin sunnuntaina. Ihania kuvia muuten ja sun Bilbo on kyllä mahtava! :D

  Jes, nyt voin jatkaa ton Sherlock-ryhmän stalkkaamista tumblrissa... 8D Hups.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep. Ja kiiti. :D

   Joo, se on mukavaa stalkkia ihmisten blogeja.

   Delete
 4. Oi, sinä siis olet se ihana Kaidoh, josta kävin nappaamassa kuvan?! *O* Tykkäsin kovasti cossistasi, harmittelin vaan kun en saanut muista Prince of Tennis-cossaajista kuvia (mulla on oikeasti Tenipurin kattominen _pahasti_ kesken, joten en edes tunnistanut kaikki hahmoja... mutta mitä nyt olen sarjaa katsonut niin olen tykännyt :D).

  Tässä vielä se kuva jos haluat ^^
  http://s5.postimg.org/xtr4mc4nb/DSCN5737.jpg

  (ja haha liityinpä vielä lukijaksikin xD)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, olin tosiaan. Kiitti tosta kuvasta, en vieläkään oo saanu silt ryhmältä yhtään, joten kiva saada ainaki joku kuva.

   Prince of Tenniksessä on kyl ihan hirveesti hahmoja, en minäkään niiden kaikkien koulujen kaikkia hahmoja kunnolla muista.

   Delete