Wednesday, 19 June 2013

Desucon -hobittina olemista, photoshootteja ja yleistä derppailua

Get in fuckers, Bilbo's gonna give you a ride.
Muutamien hyvien yöunien jälkeen on mukavaa tulla tänne kirjoittelemaan hiukan Desuconista. Conissa oli oikein mukavaa. Tajusin tutustuneeni ihan hirveään määrään ihmisiä conien myötä, koska yllättävän usein sitä löysi itsensä ainakin moikkaamassa ohikulkevia tuttuja ja pysähtymästä juttelemaan hetkeksi. Näin verrattuna parin vuoden takaiseen itseeni, joka tunsi juuri ja juuri omat koulukaverinsa eikä sitten juuri ketään muuta.


Ja heti paikalla on kaikki tavarat levitetty pitkin huonetta. :D

Omalta osaltani coni alkoi automatkalla Lahteen. Ensimmäiseksi menimme hotellikaverini Valkoisen Samurain kanssa vastaanottamaan hotellihuoneemme ja jättämään enimmät tavarat ja laittamaan cossit kunnolla päälle. Majoituspaikkamme oli Motelli Salpakievari, joka oli pienen matkan päässä Lahden keskustasta, mutta autolla matka taittui päivittäin ihan mukavasti.

Perjantain cossini oli Kyo Sohma Fruits Basketista, seuraksi Valkoisen Samurain Kazuma Sohmalle (joka on Kyon kamppailulajimestari ja adoptioisä). Kyo oli mukava cossi päällä, hiukan piti vain katsoa, ettei bindaus näy paidan kaula-aukosta. Yllättävän moni pyysi kuvaa; Olin ajatellut että ihmiset olisivat unohtaneet koko sarjan, mutta niin ei onneksi ollut. Muun muassa yksi kuvauspalvelun vänkäreistä yllätti, koska tunsi selvästi sarjan ja hahmot.
Ensimmäinen kuvauspalvelun kuva jonka sain käsiini enkä malttanut odottaa muita. Kuvaajana Emilia Lahtinen

Lauantai oli ilman muuta conin tapahtumarikkain päivä omalta osaltani. Päivän cossi oli Bilbo Baggins. Bilbo-cossin laittaminen oli tosiaan hiukan pidempi operaatio korvien ja jalkakarvojen liimaamisen takia. Hiusten laitto oli iloinen yllätys. Ekan kerran testatessani olin käyttänyt märkiin hiuksiin laitettavaa hoitoaineen tapaista, jonka tarkoitus oli suojata hiuksia kihartimen lämmöltä. Sillä kertaa jouduin siis kihartelemaan hiuksia suortuva kerrallaan koska aine jätti hiukset aika suoraksi. Coniaamuna kokeilin sen sijaan kuiviin hiuksiin suihkutettavaa vastaavaa ainetta ja kuinka ollakaan kun hiukset sitten kuivuivat, se jäivät samalla luonnostaan sopiville laineille. Omat hiukseni kun sattuvat kihartumaan juuri samaan suuntaan kuin Bilbolla. Niinpä vedin siihen päälle hiukan lakkaa ja asettelin niitä hiukan paremmin.

Ennen coniin lähtöä pidimme Bilbo photoshootin hotellin takana olevassa metsikössä. Jalkakarvat raahasivat mukanaan etanan sekä muutaman risun, mutta kuvat olivat sen arvoisia.
Bilbo is so done.
Nyt ihan hiljaa...

Con-päivä kului isolta osin vain ympäri conia kävelemiseen ja cossien katselemiseen. Olin todella todella iloinen kun ihmiset tulivat juttelemaan tai halivat. Erityisesti, koska pidän itse aivan hirveästi tässä cossissa olemisesta, joten oli mukavaa tietää että muutkin pitivät siitä. Ja tunsin muuten itseni lyhyeksi, koska olen tottunut kenkien antamaan sentin parin lisäpituuteen ja ensimmäistä kertaa coneissa joku nosti minut halatessaan ilmaan. Yllätyin (ja vinkaisin varmasti todella miehekkäästi, not), mutta joku piti minua tarpeeksi pienenä nostettavaksi, joten olen itse asiassa aika iloinen. Olen erittäin varma, että pistän Bilbon vielä uudestaan päälle johonkin coniin tai useampaankin.

DW-cossaajia, taustalla muutama aurinkoa ottava(?) Castiel.
Satuin kuulemaan conin kuulutuksen jossa sanottiin että yhdeltä olisi Doctor Who fanien Facebook ryhmän miitti tai jotakin sellaista. Itselläni ei edes ole Facebookkia, enkä todellakaan ole osa ryhmää, mutta päätin mennä vilkaisemaan, josko saisin jotenkin ninjattua itseni juttelemaan sarjasta hetkeksi tai jotakin. Ninjaus ei kuitenkaan ollutkaan tarpeellista, koska eräs ihminen saman tien huuteli minulle että "Hei, sinä kans mukaan!" Suunnitteilla oli näköjään pienen videopätkän kuvaaminen porukalla, johon päädyin kuin vahingossa mukaan. Ja kun Doctor Who -cossaajat ottivat kuvia, istuin hetken random Supernatural-cossaajien kanssa jotka olivat oikein mukavia. Oli jännää hengata hetki ihan uusien tyyppien kanssa.

Aika pian palailin kuitenkin coniin vanhojen kavereiden luo ja ohjelmassa oli muun muassa pizzan jonottamista, lisää kuvien ottamista ja väsynyttä istumista sekä myyntipöydillä kiertelyä.

Kolmioleipiä, ah niin terveellinen con ruokavalio......ja terveellinen ruoka sen kun jatkuu.
Päivän aikana tuli keskusteltua/kuunneltua keskustelua useamman kerran ihmisten ensivaikutelmista internetin tai naaman perusteella. Ilmeisesti ei ole edes eritisen harvinaista, että jotain ihmistä pitää blogin kirjoitusasun tai conissa kävelevän cossaajan yleisilmeen ja cossien tason perusteella hirvittävänä elitisti nirppanokkana, mutta kun menee juttelemaan ihmiselle tämä paljastuukin rennoksi ja puheliaaksi derppaajaksi, joka ei ole vakavaa nähnytkään. Itsekkin kun satun kirjoittamaan kirjakieltä (Koska oletan et porukka ei välttämät haluu lukee mun epämääräst turunmurteen tapast kokoaja... ;D) ja saatan näyttää hiukan vakavalta vaikka oikeasti olen lähinnä hirmuisen ujo. Joka tapauksessa tämä johdattelee miettimään kuinka usein ihmiset, jotka määrittelevät jonkun cossaajan elitistiksi, perustavat sen vain oletukseen ja kuinka usein ihan johonkin kokemukseen. (Plus kaikilla nyt on huonoja päiviä.)

Sunnuntain cossi oli Hakuoukin Hajime Saitou, mutta länsimaalaisten vaatteiden versio, koska olen käyttänyt kyseistä cossia vain kerran vaikka muuten olen cossannut Saitouta varsin monta kertaa. Takissa tuli hiukan kuuma, koska mokoma on villakangasta, mutta muuten cossissa ei ollut mitään ihmeempää. Valkoinen Samurai cossassi Saitoun kimonoversiota, joten oli hauskaa mennä ympäriinsä tupla-cossissa ja käydä kuvauspalvelussa ottamassa pari kuvaa.

Ja kun olimme vasta tulleet conipaikalle muistaakseni kolme japanilaista naista tuli pyytämään kuvaa. Ja suureksi yllätykseksi heillä oli mukanaan pieni muovipussillinen gashapon-kapseleita, joista paljastui pikkuisia Hakuouki-figuureita/-avaimenperiä. Ja sain ihan omaksi pienen Saitoun, western-vaatteissaan. Kiittelin japaniksi minkä verran osasin ja saimme vastaukseksi kiitoksen suomeksi ja sitten kumarreltiin hiukan molemminpuolisesti ja olen vieläkin vähän yllättynyt. Ja iloinen.Teimme myös pienen road tripin kun jostain kuulemma oli mahdollista saada ilmaisia cossin osia ja itselläni oli auto käytössä, joten porukka ahtautui auton ja seikkailtiin häiritsemään cossien omistajan kämppistä. Itse en oikeastaan nähnyt mitään mitä tarvitsisin, mutta muut saivat tarvitsemansa ja juttu automatkalla oli hulvatonta.
Valkoinen Samurai myös otti hiukan kuvia western Saitoustani, josta minulla oli ennestään aika vähän kuvia/ kaikissa kuvissa minulla oli jotenkin omituinen asento tai ilme, joten en halunnut käyttää niitä. Mutta nyt korjautui sekin tilanne.Sitä paitsi, niin hienoja cosseja. <3Ja kirosin pitkin päivää, koska lauantaina näin kääpiö-cossaajia ihan muutaman kerran ja sitten seuraavana päivänä nämä tuntuivat kulkevan isommassa porukassa, jota näin vähän väliä. Olisi ollut mukavaa hengata muiden Hobitti-cossaajien kanssa enemmän ja ottaa ehkä kuvia. Mutta oh well, ehkä jossain toisessa conissa sitten...

Coni loppui hiukan ikävästi kaatosateeseen, jonka seurauksena pelastin muutaman kaverin kastumasta ihan niin pahasti kiitos auton ja lähdin sitten itsekin kotiin päin.

Conista jäi oikein hyvä fiilis, mukavia ihmisiä ja paljon hienoja cosseja katseltavaksi.

11 comments:

 1. Vuoden Desucon oli kyl tosi hyvä kokemus!! (lukuunottamatta niitä ei-conilaisidiootteja jotka yrittivät siellä laiturilla ajata meidän päälle pyörillä..)

  Mutta joo siis, asfgdsdgf mitä sanois koska olit niin ~awesome~ seuraa koko conin ajan. <3 Me gusta!! Oli niin mukavaa hengata ja derpata, shootata ja derpata lisää ja ahgjds. >w< Kiitos kaikesta! :'DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin jo unohtanu neki tyypit. Psh, mitäpä me parista pikkupojasta.

   asdfghbnr Tunne on molemminpuolinen. <3 Kiitos itelles!

   Delete
 2. Aivan paras tuo Bilbo auto kuva, vähän hajosin sille xD

  Voi että! Nytten kun luin sinun blogin kyllä toivosin että olisin sielä teidän kanssa cossamassa Sannania (nuo Gashapon figurit ja niiden naisien reaktiot kuulosta aivan huipulta!) voi paskat, pakko tulla Desuun ens vuodeksi! >:

  Ihanat Saitou kuvat ja kivä että teidän Fruits Basket cossit tunnistettiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me oltiin kans silleen "Tää on niin blogi-materiaalia".

   Niin käy aina ku ei mee coniin ja sit kaikki muut on silleen asdfgh. Mut aina on muita coneja tulossa. ^_^

   Delete
 3. Itse edelleen olen yllättynyt että ihmiset pitivät minua internetin perusteella ylimielisenä/vakavana koska se on kaukana oikeasta persoonallisuudestani... :¨DDD

  Mutta hei, oli todella mahtavaa tutustua sinuun ja toivottavasti törmäämme muissakin coneissa~.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Ehkä se on vaan jotain "Hyvä cossi --> Ton on pakko ola joku elitisti"-tyylistä ajattelua. :/

   Joo, oli kivaa ja varmasti tullaan näkemään coneissa!

   Delete
 4. Hauska desu on näyttänyt olevan! Hienot cossit taas, varsinkin sun Bilbo on aivan mahtava :D Kaikilta näyttää tulevan hirmusen kuvarikkaita desu-postauksia, näistä mä tykkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli se hauskaa, joo. Harmi ku et päässy! :<
   Kiitti.

   Con-kuvat on aina niin parhaita!

   Delete
 5. Kiitos itsellesi "sivistyneestä" seurasta ja se autokyyti kyllä todellakin pelasti meidät;_; toivottavasti et pelästyny meiän rajuja autojeskusteluitaXD nähdään traconissa sitten, toivottavasti oot tulossa!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kyl ne oli ihan hauskaa kuunneltavaa, mul on pari kaveria joiden juttu on joskus samaa tyyliä, joten oon tottunu. xD

   Kyl mun pitäis olla Traconiin tulossa, et siellä sit taas~

   Delete
 6. Toi autoileva Bilbo<3 8'D Mut kiitos tuhannesti autokyydistä ja anteeks et oltii nii huonoo seuraa XD

  ReplyDelete