Tuesday, 28 May 2013

WIP spämmiä Bilbosta

Olen ollut suhteellisen ahkera sitten viime päivityksen. Kuvasta näkee meikäläisen yleisen tavan tehdä kaavoja. Kyseinen kaava oli naisten bleiserin kaava, jolla olin aikaisemmin tehnyt itselleni liivin. Muotoleikkaukset eivät oikein sovi Bilbon takkiin, joten eikun teippaamaan ne yhteen. Koska ne olivat myös turhan lyhyet, lisää teippiä ja kaavapaperia. Ei ehkä tyylikkäin menetelmä, mutta toimii yleensä ihan tyydyttävästi.

Takin kanssa näin hiukan enemmän vaivaa kuin liivin kanssa aikaisemmin. Siinä on ihan kunnon tasku ja vuori. Ajattelin että saatan käyttää tätä sitten muutenkin. Ja tuossa cossi päällä hengatessani totesin että jos Desussa on kuuma (mitä siellä kyllä yleensä ei ole...) tulen paahtumaan cossiini, koska bidaus+paita+liivi+takki(+takin vuori).

Takin lisäksi olen näpertänyt monta pientä juttua eteenpäin.
Muun muassa aloitin liinaa/huivia, joka Bilbolla on kaulassa. Siihen on tällä hetkellä maalattu tummanvihreät raidat ja valkoiset osat puuttuvat. En onnistunut löytää huivista kovin tarkkoja kuvia, joten valkoiset osat näyttävät epämääräisiltä. Mutta ajattelin tehdä niistä tammenlehtiä, koska Bilbolla on liivin napeissaan tammenterhoja.Ja napeista puheen ollen. Taisin sanoa ostavani close enough-napit. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin kun kävin huvikseni kangaskaupan vieressä olevassa Muovitukussa ja löysin kultaista Fimoa.
Joten, etsin netistä mallikuvan napille ja tein paperimassasta vastaavan. Päällystin sen kynsilakalla, jotta se olisi vähän tasaisempi ja tein siitä edelleen paperimassamuotin. Nyt odottelen sen kuivumista että pääsisin kokeilemaan onnistuuko nappien massatuottaminen.


4 comments:

 1. Niin hyvältä näyttää so far! <3
  Pakko sanoa että on kyllä aika cool idea tuo nappijuttu, toivottavasti massatuottaaminen onnistuu! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti <3

   Mä toivon kans. Ainaki ton napin muotoilu oli ihan hauskaa hommaa joka tapauksessa. ^_^

   Delete
 2. Mullakin on tarkoituksena cossia bilboa ja olen juuri tekemässä kaavoja. Vaikeutena on vain tuon kauluksen tekeminen. Saanen kysyä, millä tavalla teit tuon kauluksen tuohon takkiin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay, Bilbo on tosi mukava cossi!

   Käytin kaavan pohjana kaavaa Suuresta Käsityölehdestä. (Suuri Käsityölehti, 2010, Vol 11-12, kaava nro. 20) Kaulus ei oikeastaan kokenut paljoa muutoksia, jos oikein muistan. Kirjastosta melko varmasti löytyy kyseinen lehti. Mutta ihan mikä tahansa bleiserin kaava kyllä melkein käy. Tai voi vaikka ottaa mallia jostain omasta bleiseristä tai puvun takista.

   Delete