Monday, 13 May 2013

Vihdoin jotain kirjoitettavaa

En ole vähään aikaan kirjoittanut tänne mitään, koska mitään ei oikeastaan ole tapahtunut cosplayrintamalla ennen kuin nyt. Ensinnäkin sain vihdoin ostettua sen uuden ompelukoneen, josta oli lupaus joululahjana. Päädyimme äidin kanssa lopulta sopimukseen, että maksoin itse osan koneesta, koska halusin hiukan kalliimman koneen. Mutta se toivottavasti sitten kestää myös suunnilleen lopun ikääni. Se on Pfaff Select 150 ja muistuttaa todella paljon äidin vanhaa konetta jota olen tähän asti käyttänyt. Melkein kuin käyttäisin edelleen sitä, paitsi että tämä on hiljaisempi ja muutama juttu toimii eritavalla.


Desun suunnitelmat ovat säilyneet ennallaan. Kyolle tilasin juuri peruukin, mutta muuta en ole vielä tehnyt. Kyo on onneksi melko yksinkertainen; Ainoastaan housut tulevat viemään aikaa.

Bilboa taas olen aloittanut hiukan ja ommellut valkoisen paidan, joka tällä on alimmaisena. Etsin käsityölehdestä poikien kauluspaidan ohjeen ja muokkasin sitä aika raskaalla kädellä. Sinänsä ehkä hiukan turha vaiva, koska siitä näkyy kuitenkin vain vähän kaulusta, mutta tulipahan tehtyä.


Ja hei, olen tähän asti palavasti inhonnut napinläpien ompelemista, mutta uuden koneen myötä ensinnäkin sain napinläpien ompeluun tarkoitetun paininjalan ja toiseksi luin käyttöohjeet. Ja napinläpien ompelu olikin suhteellisen helppoa!

Sunnuntai-cossista ei vieläkään ole mitään aavistusta. Yritän päättää ennen conia edeltävää iltaa. ;D
Harkitsen myös Animeconiin menemistä, koska tuhottoman pitkää ajomatkaa lukuun ottamatta se oli viimevuonna mukava con.

2 comments:

 1. Yay ompelukone! :D Hyvä että se on sillee "tuttu" vaikka uusi on! Hieno myös!

  En malta odottaa Kyo cossia! :'D Ja Bilbon paita näyttää jo lupaavalta!

  Oooh napinlävit.. muistan vieläki inholla ku niitä tein Ichito cossin hirveen läjän niihin hihanaruihin, voi jumalauta sitä trollausta. xD

  OHMAIGLERB siis oikeesti sun on pakko tulla Animeconiin!! I want to see you there so bad man! TULE TULE TULE TULE ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on aika mukavaa ku ei kokoajan tartte lukee ohjeita. :D

   Tosiaanki. Vihdoin saan sellasia suoria ja siistejä napinläpiä, ennen ne oli just niin troll.

   A hah, me too buddy, me too. Se oli kyl viimeksi niin hyvä con.

   Delete