Wednesday, 30 January 2013

Hobitti: Odottamaton halu cossata

Lähiaikoina cosplayelämäni on ollut varsin hiljaista. Lähinnä siltä kantilta, että vaikka intoa cosplayn tekemiseen ja cossaamiseen löytyisi, inspiroivaa hahmoa ei ole näkynyt. Mutta kuten ehkä otsikosta käy ilmi, melkein odottamatta tuli fiilis, että haluan cossata Bilboa.

Tai noh, olin puolivakavissani leikkinyt ajatuksella jo aikaisemmin, mutta hylännyt sen. Suurin syy tähän oli ehkä mielikuva siitä, että moni muukin ehkä cossaisi tätä ja ihmiset voisivat nähdä asian niin, että yritän jotenkin saada huomiota valitsemalla hahmon, joka sillä hetkellä on pinnalla.
Mutta löysinpä sitten kaapista haltiakorvat, jotka ostin joskus yläasteella ties mitä varten ja ylipuhuin itseni siinä samassa. Haluan cossata Bilboa, miksi sitä pitäisi välittää sen kummemmin mitä joku muu cossaa? Pidän ensinnäkin hirveästi sen tyylisistä vaatteista mitä Bilbolla on. Toiseksi Hobitti ja Taru Sormusten Herrasta kuuluu vankasti lapsuuden/teini-iän suurimpiin fandomeihini (Harry Potterin ja Pokémonin ohella) ja muistan kirkkaasti epämääräiset hobitti-kaappicossit ja örkkientappoleikit pikkuveljeni kanssa.

Ja ei se nyt huonokaan asia ole, että leffasta on muita cossaajia liikkeellä. Voin vaikka löytää itselleni muutaman kääpiön seuraksi!

Toinen, ei ehkä niin oleellinen, asia jota olen pohdiskellut, on pituus. Suunnilleen 166 cm pitkänä olen sinänsä ehkä turhan pitkä hobitiksi. Mutta tyydyn siihen, että tietääkseni Bilboa näyttelevä Martin Freeman on siinä samoilla kieppeillä, joten pituuteni olkoon mikä on.

6 comments:

 1. Go for it!
  Minusta ei ole mitään vikaa, hävettävää, pelättävää tai mitä lie jonku "popular right now"/massailmiö- sarjan/pelin/leffan cossaamisessa. Jos hahmosta tai sen designista/persoonasta tykkää niin eiku hihat heilumaan ja ompelemaan! :D

  Minulla on jotenki kans semmoinen mielikuva että voisit sopia Bilboksi hyvin.. vaikka en itse vielä Hobittia ole katsonut. (pakko katsoa!!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se oikeesti on. Mulla on joskus taipumus ajatella liikaa. ^_^"

   Mä luulen kans, et lopulta sovin Bilboks ihan OK.
   Kannattaa kattoa, se on eeppinen!

   Delete
 2. No ei kyllä LotR mikään massisarja ole mun mielestä jos katsotaan cossareita (mitä itse olen nähnyt), vaika sarja muuten on iso. En tarkoita sitä että massisarjan cossaminen on väärin, cossa mitä haluat niin kauan kun pidät hahmosta jotenki ketä cossat.

  Mutt ei siinä mitään kun oman maun mukaan ja rullat ale ja hommin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siitä ei oo ollu paljon cossaajia, se on totta. Mut Hobitti-leffan jälkeen oon kuullu monen puhuvan ainaki cossaavansa.
   Tottahan se on, ei pitäis välittää siitä kuinka moni muu cossaa jostain sarjasta. Siihen mäki tässä päädyin, piti vaan ensin ylipuhua ittes. xD

   Delete
 3. Nakki napsahti! Sain 11. kysymyksen haasteen kaveriltani ja koska aina ahdistun ajatuksesta tägätä kavereita, päätin, että tällä kertaa haastan mukaan randomilla 11 viimeksi päivitettyä cosplayblogia lukulistaltani. Pahoittelen!
  Ohjeet ja kysymykseni löydät tästä:
  http://nezunbensis.blogspot.fi/2013/02/haastettu.html

  [Ja ah, Bilbo! Saatat saada jozosta yhden kääpiön itsellesi ;) Mun mielestäni ei ole mitään huonoa cossata sarjoista jotka ovat "in" tällä hetkellä. Ihmiset kun tuntuvat aina unohtavan, että erilaisuus ei ole synonyymi omanlaiselle. Mielestäni on yhtä naurettavaa olla tekemättä jotain itseään innostavaa cossia vaan koska pelkää leimautuvansa massaksi kuin tehdä jokin ei itseä innoistava cossi vaan jotta kuulusi porukkaan ;)]

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selvä, challenge accepted. xD

   Noinhan se on, ei pitäis välittää niin paljoa siitä mikä on tai ei oo suosittua. Kyllä mä sen Bilbon johonki kesän coniin teen. ^_^

   Delete