Friday, 18 September 2015

Nitori - mekko, peruukki ja meikkiä

Nitorin puvussa oli joitain asioita, jotka koen mielekkääksi mainita. En siis ryhdy kuvailemaan ihan koko puvun valmistusta. Suurin osa pukua oli mekko. En ole koskaan ommellut mekkoa, mutta ei se kovin vaikeaa ollut. Kangasta kului enemmän kuin mitä ajattelin ja jouduin tekemään pari ei-ideaalista ratkaisua, kuten jakamaan kappaleita puoliksi ja sommittelemaan niitä langansuuntaan nähden typerästi. Muistin nähneeni käsityölehdissä mahdollisesti sopivan kaavan ja etsin sen käsiini. Kyseessä oli vuodelta 2010 Suuren Käsityölehden numero 3, kaava 6, sivu 53. Halusin sen, koska siinä oli kaulukset ja helma, joka oli tarpeeksi laaja alushameelle. Tietysti kaava kävi taas läpi ison määrän muutoksia, kuten vyötärön leventäminen, helman lyhentäminen ja muuten muokkaus Nitorin mekon näköiseksi.

Alushameen, essun ja pääpannan väänsin aikalailla perstuntumalla. Kyseessä kun oli aika yksinkertaisia osia. Eniten vaivaa oli siinä, että asioita piti reunustaa röyhelöllä, mikä tarkoitti ensin kangassuikaleen reunan huolittelemista ja sitten sen rypyttämistä siististi kappaleen reunaan. Hameen alahelmaankin piti tulla röyhelö, mutta ompelukoneeni teki temput ja alkoi tikata rumasti, niin kuin edellisessä postauksessa mainitsinkin.

Osa pukua tuli etsittyä kaupasta ja puhdasta tuuria oli se, että satuin kävelemään Citymarketissa kenkäosaston ohi ja bongaamaan alennuksessa olevat punaiset ballerinat, joissa oli jopa jalkapöydän yli menevä kuminauha valmiina! Suurempi ongelma olivat sukat. Jotenkin olin kuvitellut, että tavallisten, valkoisten ylipolvensukkien löytäminen olisi helppoa. Olin erehtynyt. Ihan liian monen kaupan jälkeen löysin valkoiset ja paksut sukkahousut, jotka kelpasivat. (Sukkien piti olla paksut, koska en halunnut ajella komeita säärikarvojani, jos ei ole ihan pakko.) Alunperin aioin vain leikata niistä sukat, mutta päädyin siihen, että sukkahousut olisivat mukavammat eikä kukaan huomaisi eroa kuitenkaan.

Peruukin tilasin brittiläisestä CosCraftista. Sivusto oli selkeä ja tilaaminen sujui ihan näppärästi. Toimitus oli niin nopea kuin luvattiinkin. Peruukki, jonka tilasin oli hopeinen ja malli kulki sivustolla nimellä prince. Se oli tarpeettoman pitkä, mutta sen olin kokoajan tiennyt ja aikomukseni olikin leikata se muotoonsa. Nitorin hiukset ovat ärsyttävän keskiharmaanhopeiset ja taittavat joskus laventeliin. Peruukki ei siis sinällään ollut ideaalisen värinen, mutta minusta sopivin, jonka löysin ainakaan omassa hintaluokassaan. Peruukki oli laadultaan ihan sitä perus cosplayperukkilaatua enkä kokenut mitään yllätyksiä sen kanssa.


Toinen iso juttu oli meikkaus. Minulla on luomi saman silmän alla kuin Nitorilla, mutta Nitorin luomi on paljon sivummassa. Arvioin, että kaksi selkeää luomea niin lähekkäin ei näytä hyvältä cosplayn tapauksessa. Tarvitsin siis jotain, mikä peittäisi luomen. Ensimmäistä kertaa elämässäni kysyin siis meikkiosaston myyjältä apua. Tämä oli oikein miellyttävä ja ymmärsi heti että kyseessä oli hieman kertaluontoisempi projekti enkä siksi haluaisi ihan kalleinta. Hän nappasi tuotteen, valitsi sopivamman sävyn ja vielä kokeili luomeeni, että se peittyy, samalla neuvoen minulle, miten meikkaus kannattaa tehdä. Ohimennen sain myös ilmaisen näytteen tummia silmänalusia peittävää meikkiä, joka kuulemma auttaisi vetämään huomiota peitetystä luomesta. Samalla sain myös nopsan suosituksen vedenpitävästä liquid eyelinerista. Olin oikein tyytyväinen palveluun. Tuntui, että sain mitä tarvitsin.

Kuvasta näkee, että oikean luomen näkee oikeastaan vasta kun
tietää etsiä. Silmämeikkikään eiole niin levinnyt
kuin yleensä conin viimehetkillä.
Peitepuikko, jonka ostin oli Max factorin Pan Stik. Maksoi muistaakseni 12-13 euroa. Putkilo on ihan kivan kokoinen siihen nähden miten vähän sitä loputa kuluu ja mielestäni oli ihan hintansa arvoinen. Tästä riittää minulle varmasti vuosikausiksi, edellyttäen ettei se mene huonoksi ajan myötä. Ja mikä olennaisinta, luomi peittyi ihan tarpeeksi hyvin ja meikki pysyi. Ei tarvinnut pitkin conia lisäillä jatkuvasti. (Ja se tuoksuu joltain kanelin tapaiselta?)

Eyelineri oli Lumenen Blueberry Intense Liner Waterproof. Minulle ainakin suti oli ihan miellyttävä käyttää. Olin aiemmin pelotellut itseäni sillä, että nestemäinen rajauskynä on vaikeaa ja suttaavaa käyttää, joten olin pysytellyt geelimäisessä. Mutta itse asiassa nestemäinen taisikin sopia minulle paremmin! Ongelmani on aina ollut se, että en saa painettua tarpeeksi jäljen saamiseksi ilman, että viivoista tulee epäsiistejä. Nestemäisellä ei ole tätä ongelmaa. Tämä eyelineri piti myös lupauksensa vedenpitävyydestä ihan hyvin. Rajaus ei levinnyt tai tuhriintunut päivän mittaa. Jos se vähän lähtikin, niin se mureni siististi pois, mikä on ehkä kuitenkin parempi kuin leviäminen. Terävä rajaus myös sopii ehkä oikeastaan paremmin animehahmoille.

Tänään opin, että kannattaa kysyä myyjiltä, vaikka olisikin tyhmä olo. Kysymyksiin vastaaminen on kuitenkin heidän työtään ja saatat löytää tähän mennessä parhaat cosplaymeikkisi.

4 comments:

 1. Oho, saitpa harvinaisen kivan myyjän!
  Mä harvoin uskallan myyjältä kysyä (varsinki meikeistä lol) ja ne harvat kerrat ku kysyin myyjä vaan tyyliin otti jonku ensimmäisen kalliin paskan ja heitti syliin... ja sävyki tottakai ihan väärä. What else?

  Ääh, mä just taisin eilen olla kaupassa ja näin randomisti just ton saman peitepuikon! Mä katsoin sitä sillee "oliskohan toi oikeest hyvä?" ku olen nyt jonku aikaa ollut kiinostunut niistä. Ehkä ne vois peittää muutamia luomia yms mitkä mua aina cossikuvissa ärsyttää... (ei ne muuten ärsytä jostain syystä)

  Minusta kans liquid linerit ovat kivoja. Tosiaan en oo vielä käyttänyt ku yhtä (kohta loppuu tai on kuivumassa, derp) mutta sillä olen saanut iha yees jälkee aikaseks. Tosiaan tulee sillä mokattua kans... xD Make-up is not my strong point lolol.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ehkä vaikutti sekin et oli iso ja melko hieno meikkiosasto ja nuorehko myyjä. Mut en ihmettele jos tympeitäki tyyppejä sattuu.

   No mulle tosiaan ainaki oli hyvä. (Se tais olla sävyä true beige.) Ja cosplayn kanssa nyt on vähän tarkempi, ku muuten. Mäki oon muuten ihan kiintyny tohon luomeen, mut tässä cossissa se erityisesti haittas.

   Ja joo, sama, meikkaaminen ei oo munkaan strong point. :D

   Delete
 2. Pitää pitää toi lineri mielessä, jahka tämä tämänhetkinen japanin ihanuuteni loppuu(oon varma etten tykkää sen jälkee mistää täältä saatavista, mut en oo varma onko toi ees waterproof) : D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle se tosiaan ainaki toimii. Mut oon kuullu, et Japanin kosmetiikat on tosi hyviä ja just hyvin pysyviä. :)

   Delete