Thursday, 25 June 2015

Toothless the derping dragon

Niin kuin lupailin, tein Toothless pehmolelun täydentämään Hiccup-cossiani. Kaavan löysin deviantArtista Katy-A:n tekemänä. Itse printtasin kaavat A3:lle ja käytin niitä. Tavallaan olisin halunnut tehdä vielä isomman lohikäärmeen, mutta toisaalta pienempi tulee halvemmaksi. :D Kankaaksi ostin lopulta ihan fleeceä, koska halusin pehmosta ihan oikeasti pehmeän ja halittavan. Myönnettäköön, että puhtaasti cosplay-propiksi parempi olisi ollut etsiä jotain ohuempaa. (Ja suomukuvio olisi kruunannut kaiken, mutta ei voi mitään.)

Muuntelin ihan vähän esim. pään ulokkeita ja pyrstön/hännän muotoa, mutta tuntuu siltä, että muutoksilla ei ollut ihan hirveän suurta vaikutusta. Ompelemisesta sinänsä ei ole paljoa mainittavaa. Vähän haasteita tuotti se, että kangas oli niin paksua, joten oli homma ahtaa kaikki siivet ja raajat sisään, kun ompeli koko lohikäärmettä kasaan.

Ennen lopullista täyttämistä askartelin vielä silmät fimosta. Päätin rakentaa ne pehmoleluille tarkoitettujen silmien päälle. Ostin mahdollisimman pienet silmät, kahdet per lohikäärmeen silmä ihan vain kaiken varalta. Fimo oli sitruunankeltaista paketin mukaan ja mielestäni se oli melko sopivaa Toothlessin silmiin.

Muovailin ensin silmät paperille mallirinkuloiden päälle, jotta saisin niistä suunnilleen samanlaiset. Vaaleassa massassa näkyi turhan hyvin kaikki pöly ja langanpätkät. Sitten sovitin niitä päähän, jotta saisin ne kiinni pohjiin sopiville etäisyyksille toisistaan ja koko silmän sopivan kaarevaksi. Silmien paistuttua uunissa maalasin niihin vähän pintakuviota ja pupillit tietysti. Kun olin tyytyväinen, kiinnitin ne paikoilleen ja täytin pehmon.
No comments:

Post a Comment