Sunday, 4 January 2015

Pohdintoja blogista ja Hiccupin kuulumiset

En koe tarpeelliseksi tehdä varsinaista uudenvuodenpostausta, mutta hyvät uudet vuodet kuitenkin kaikille, jotka tätä lukevat. Olen tässä pohtinut muutamaa blogiini ja omaan cosplay-elämääni liittyvää asiaa. Blogin puolella päivitykseni ovat ehkä vähän harvemmassa kuin aluksi. Alussa postasin innokkaammin progress-postauksia ja dokumentoin työskentelyäni tarkemmin. Ajan kuluessa en enää tee sitä niin paljoa ja blogini koostuu enimmäkseen coniraporteista ja suunnitelmista. Tämä johtunee osittain laiskuudesta ja osittain siitä, että en useinkaan koe tekeväni paljon mitään raportoimisen arvoista.

Tämä johdattaakin meidät toiseen asiaan cosplayelämässäni. Jotta viitsin raportoida, pitäisi päästä tekemään jotakin uutta ja jännää. Uutta ja jännää olisi monimutkaisemmissa designeissa kuin mitä yleensä teen. Tästä syytän pääosin sitä, että en hirveästi seuraa mitään missä olisi monimutkaisia designeja ja olen enemmän sen tyyppinen cossaaja, joka tahtoo vain tuoda eloon suosikkihahmojaan. Niinpä vaikka sarjassa olisi monimutkaisia designeja, saatan tykätä juuri sitten siitä helposta hahmosta. Minulle saakin siis ehdotella sarjoja ja/tai hahmoja; Olen avoin uusille ideoille ja lupaan ainakin vilkaista.

Hiccup, you're a fashion
catastrophe.
Hiccupin puvun eteen olen vihdoin tehnyt jotain. En vieläkään ole ihan varma ovatko hiukseni nyt ihan niin pitkät kuin toivoisin, mutta näihin tyydytään. Kirpputorilta löysin ruskeat, hiukan liian isot UGGin tapaiset kengät. Ne odottavat vielä jonkin asteista muokkausta. Lisäksi ostin kangasta paitaan. Mietin autenttisemman puuvilla/pellavakankaan ja trikoon välillä, mutta Hiccupin hihojen/käsien kapeus pakotti valitsemaan kankaan, joka joustaisi. Haluan voida nostaa käsiä puvussani. Paita on jo ommeltuna kasaan, mutta viimeistelyjä vailla. Kaavan nappasin Suuresta käsityölehdestä (vuoden 2012 numero 11-12, kaava 26) ja muokkasin sen tarpeisiini sopivaksi.

No comments:

Post a Comment