Wednesday, 2 April 2014

Tampere Kuplii - kaappicosplay ja tekoverta

Vietin siis tosiaan viikonloppuni Tampereella. Päätin lauantaiaamulla vielä, että cossaisin Williä jo lauantaina, sillä se on tyypillisesti tapahtumien aktiivisempi päivä. Will oli siis täysin kaappicossi, koska Willin vaatetus näyttää koostuvan lähinnä farkuista ja ruudullisista kauluspaidoista. Hiusten kihartaminen pikkuisella suoristusraudalla onnistui yllättävän hyvin siihen nähden, että luulin olevani täysin kyvytön hiusten laittamisessa. Tai ainakin olin tyytyväinen kiharoiden hiukan laskettua ajomatkan aikana. Nappasin mukaani myös pari sinistä kumihanskaa, koska toivoin niiden lisäävän hahmon tunnistettavuutta.

Kukkaseppele unohtui kotiin, mutta lainasin
hetkeksi Cosvisionin kukkasta.
Perillä lainasin kaveriltani Sofialta parranmaskeerausvälineitä, huokoista sientä (tai mikä lie muovilankahässäkkä olikaan) ja mustaa väriä. Niillä tuli yllättävän hyvää jälkeä ja parta oli naamassa viidessä minuutissa. Partaa ei oikeastaan tuntenut, joten olin kokoajan vaarassa sotkea sen epähuomiossa. Huvitti kun samaan aikaan naisten vessassa oli myös Castiel-cossaaja laittamassa omaa parransänkeään samalla metodilla. Parta-partyt. Oli siinä varmaan ihmettelemistä tädeille, jotka sattumalta olivat eksyneet Finlaysonile juuri sinä päivänä.

Conpäivä kului kierrellessä alueella Roosan kanssa. Eniten tykkään vain katsella vastaan tulevia cossaajia. Näin muutaman muunkin Willin ja Hannibalin ja yksistä pyysin jopa kuvan. Ja tajusin, että oikeasti tämä on ehkä toinen tai kolmas kerta kun olen käynyt pyytämässä kuvia. Mikä tuntuu typerältä ottaen huomioon miten kauan olen pyörinyt coneissa. Vaikka tajuan, että cossaajat yleensä arvostavat kuvapyyntöjä, silti jännitän. Ehkä pääsen tästä yli, jos otan tavaksi mennä pyytämään kuvia.
Hannibalin ja Willin aamukahvit?

Myyntipöydät ja taidekuja tuli katsastettua. Ohjelmistossa olisi ollut tehostemaskeeraus-luento, mutta tietysti unohdin sen olemassa olon kunnes oli myöhäistä. Välillä vain istuttiin Cosvisionin yhdistyspöydän vieressä rentoutumassa ja viettämässä aikaa kavereiden kanssa. Siinä pöydän läheisyydessä hengaavalla porukalla käytiin myös syömässä Pancho Villassa.

Välillä kiertelin myös yksikseni katselemassa cossaajia ja tein taas havainnon, että yksinäiselle cossaajalle tullaan helpommin puhumaan. Melko paljon SnK cossaajia oli liikkeellä ja näin vilaukselta Mihashi-cossaajan, mitä en ollut odottanut ollenkaan.

Ennen conista lähtöä Sofia otti vielä hiukan kuvia Will-cossistani taidekujalle johtavassa portaikossa. Willille oli hiukan hankalaa keksiä poseerauksia, etenkin ilman proppeja. Joten istuskelin ikkunalaudalla ja nojailin seinään ja näytin enimmäkseen hiukan poissaolevalta. Kuvista tuli kuitenkin hyviä ja saimme otettua niitä tarpeeksemme ennen kuin con sulkeutui ja meidät hätisteltiin pois.
Jaoimme Omenahotellihuoneen Roosan kanssa. Heitimme tavaramme sinne ja kävimme kaupassa. Minkä jälkeen olin valmis kaatumaan suoraan sänkyyn, koska aikainen herätys ja paljon kävelyä conissa. Tv:ssä pyöri taustalla Die Hard ja huolehdin hiukan koulutehtävästä, jonka palautuspäivä lähestyi uhkaavasti.

Päätin aikaisemmin päivällä, että cossaisin Williä samantien toisenkin päivän. Cossi nimittäin oli oikein mukava, kenties hieman liian kireitä farkkuja lukuun ottamatta. Emmekä lauantaina ehtineet roiskia naamaani täyteen tekoverta. Joten yksinkertaisesti menin nukkumaan kiharaisten hiusteni kanssa, jolloin ne olivat seuraavana aamuna melkeinpä paremmat kuin eilen.

Sunnuntaiaamulla kellojen siirto aiheutti hetken hämmennystä. Onneksi Tampere Kupliin Facebook ja tv:n kello muistuttivat siitä. Ja onneksi meidän ei heti aamusta tarvinnut olla missään. Aamutoimet tapahtuivat rauhassa hämmentäviä lastenohjelmia katsoen ja teetä juoden.

Mihashi-cossaaja
Jätimme tavarat viereisen elokuvateatterin tavarasäilöihin ja roiskimme tekoverta vessassa. Aseenamme tähän oli pullollinen Grimasin tekoverta ja hammasharja, jolla sai pieniä, "nopeita" roiskeita. Käytännössä annoin Roosalle vapaat kädet veren kanssa, koska tämä oli innokas tehtävään. Ja on hieman vaikeampaa roiskia verta omaan naamaansa. Siivosimme hiukan, jotta vessa ei näyttäisi murhapaikalta ja lähdimme taas seikkailemaan ympäri conia.

Huomasin uudestaan Mihashin, jonka näin jo eilen vilaukselta. Pyysin kuvan ja selvitimme, että mustia baseballräpylöitä saa ilmeisesti eBaystä about 10 dollarilla. Tulevaisuutta ajatellen. Ja eilinen Hannibal ja Will ottivat kanssani epämääräisen selfien, josta varmasti tuli upea.

Päivän loppua kohden minulla oli oudon paha olo. En vieläkään keksi mitään kattavaa selitystä sille, koska olin syönyt, juonut ja nukkunut tarpeeksi. Istuimme hetkeksi portaille ja Roosa lainasi minulle iPodiaan. Käytännössä makasin portailla ja kuuntelin podcastia, joka taisi liittyä jotenkin avaruuteen. Se kuitenkin auttoi hiukan ja jaksoin pienen photoshootin, taas Sofian kuvaamana. Ja itse asiassa kalpeus ja poissaolevuus sopi ihan hyvin Williin, jonka naamassa on veriroiskeita.


Heti shootin jälkeen kävin vaihtamassa pois bindauksesta ja tiukoista farkuista. Oloni parani aika paljon ja kävimme vielä pienellä porukalla syömässä ennen kuin lähdimme ajelemaan kotiin.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli oikein hyvä. On yksinkertaisesti mukavaa viettää aikaa kavereiden ja muiden hienojen ihmisten seurassa. Pääsin taas talven jälkeen coneissa käymisen makuun ja sain hiukan uutta intoa cossien tekemiseen, kun sain katsella cossaajia ympärilläni taas vähästä aikaa. En ole vielä lopullisesti päättänyt Cosvision cossejani, mutta Armin (SnK) ja Mihashi (Oofuri) ovat tällä hetkellä päällimmäisinä mielessäni.

9 comments:

 1. Mukava kuulla, ett viikonloppu meni hyvin siellä. :)
  Ja Will sopii sulle kyll hyvin. Tykkään noist photoshoottikuvist paljon. ^^

  ReplyDelete
 2. Komppaan Sairua, Will sopii sulle kyllä hyvin! Ja mahtavia kuvia :)
  Tuntuu, että Hannibalia on nyt suositeltu mulle joka suunnasta, ehkäpä pitäisi se katsoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti!
   Mulle Hannibalissa on vähän se, et en mielelläni kato monta jaksoa putkeen, koska se voi olla vähän raskasta. Mut se on hieno sarja kuitenki.

   Delete
 3. Parta-partyt kuulostaa jännältä. xD Yritä ihmeessä tulevissa coneissa ottaa tavaksi pyytää cossaajista kuvia joiden asuista tykkäät.
  Ja pakko kysyä että ku teitte veriroiskeet niin lensikö se hammasharjalla ihan kaikkialle? Näyttikö hyvältä (realistiselta siis)? Olen miettinyt vähän eri metoodeja tekoveren laittamiselle ja olen varma siitä että riippuen millä/miten sen roiskit niin voi saada erinäköisä effektejä sen kans, eli siis "miten veri joutui siihen". :'D Haluan kokeilla eri metoodeja... jooselitänniinhienosti.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, taidanpa yrittää.
   No, lattialla oli aika paljon ihan pieniä pisaroita ja vähän sitä putos Roosan kädestäki lattialle. Mut ei se nyt kamalan sotkusta ollu. Hammasharjalla tosiaan tulee semmosia aika pieniä pisaroita ja sil oli aika helppoa saada roiskeita just tiettyyn kohtaan.

   Delete
  2. Interesting. Kiitos tiedosta! :D

   Delete
 4. Heh, Mäkin haluan mukaan parta-partyihin! XD hienoja kuvia, ja hieno cossi :3 Aijotko jossain conissa vielä cossia Williä? :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. Ja oli hienot parta partyt kyllä.

   Pidän Williä semmosena rentona perjantai/sunnuntai cossina. Et aika varmasti cossaan Williä viäl uudestaan joskus kun ei oo muita suunnitelmia.

   Delete