Sunday, 13 May 2012

Katanan tekoa osa 2 ja Kikucon

Ignoratkaa epämääräinen sotku,
jota myös työpöydäksi kutsutaan
Tässä viikon mittaan olen puuhaillut katanoideni parissa laiskan puoleisesti. Suurin työ on kuitenkin takana, koska kaikki osat Saitoun katanoihin on sahattu ja liimattu kasaan ja hiottu jne. Ja halkeamat ynnä muut peitetty iskältä lainatulla seinätasoitteella.

Edessä on enää oma suosikkihommani miekkojen teossa; Maalaaminen ja nauhan punominen kahvoihin.

Yritin myös metsästää referenssikuvia vielä, koska aloin miettiä, onko Saitoun tai Kyourakun katanoiden tupissa sellaista narupunosta (sageo). En kuitenkaan löytänyt yhtään selkeää referenssikuvaa. Tekisi mieli laittaa siihen ainakin lenkki, johon punoksen voi sitten solmia tarpeen vaatiessa. (Varsinkin, kun hyllyn päällä sattuu lojumaan kaksi koristekatanasta peräisin olevaa ruuvi-lenkki-jutskaa, joiden kiinnittäminen olisi tavattoman helppoa.)


Ja viikon päästä on Kikucon. Se menee luultavasti kavereiden kanssa hengaten ja Prince of Tennistä cossaten. Nämä cossit kun alun perin tehtiin, jotta voitaisiin cossata ryhmässä, mutta jotenkin joku on aina puuttunut. Ehkä tällä kertaa on niinkin paljon onnea, että saadaan kaikki neljä mukaan.

Toiselle päivälle otan luultavasti ihan perus tennisasu-version Kaidoh Kaorusta. (Vanha cossi siis.)
Toiselle päivälle on suunitteilla koulupuku-versio Kikumaru Eijistä. Kikumaruakin olen cossannut muutaman kerran tennis-asussa, joten vaihtelu on kivaa. Ja aikaisempien cossien ansiosta kaapissa pyörii valmis koulupuvun takki sekä muutkin tarvittavat vaatteet, joten uusi cossi ilman suurempaa vaivannäköä. ^_^

4 comments:

 1. Oooh miekat!
  Minulla on semmoinen muistikuva että Saitoulla on valkoinen sageo.
  Bleach-hahmoilla ei minusta ole sageoa ollenkaan.. :S

  Pidä hauskaa Kikuconissa!

  ReplyDelete
 2. Aa, mul oli vaan epämääränen muistikuva, et jollain oli sageo. Sit varmaan laitan ne lenkit, koska ei ne nyt ilman sageotakaan mihinkään näy, ni ei ne haittaakkaan.

  Joo, pidän. ^_^

  ReplyDelete
 3. Hienoja ovat miekat!!! joku osaa näköjään tehdä, toisin kuin allekirjoittanut XD

  Pitäkää tosiaan hauskaa Kikussa! Itse en sinne sitten päässytkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. ^_^ Mul on helppoo, ku iskällä on kivoi sähkötyökaluja, ni menee puutyöt aika nopeesti.

   Pidetään. ^_^ Kyllähän se matkustaminen aina maksaa, ei voi mitään ettet pääse. :(

   Delete