Wednesday, 20 February 2013

Närcon, shoppailua ja ompelukoneita

So, Närcon is soon. I'll leave on Thursday evening towards Sweden. I hope I make it to the con in one piece and without stressing myself to death. I have to say the ticket system is quite nice; easy to use and rather simple. I'll be sleeping in the small gym hall (Lilla gymnastiksalen) and to my knowledge I know no one there. But I'd guess there's enough people in there so that I won't feel awkward for being a forever alone Finn in the corner or something. xD My cosplay plans can be found from a previous post if someone is interested and didn't know them yet.
I am very excited for the con~ And nervous. But mostly excited!

Then to the Finnish part that has nothing really to do with Närcon:

Olen tosiaan harrastanut cossi-shoppailua jonkun verran, vaikka paljon muuta cosseihin liittyvää en ole tehnyt. (Jollei tv-sarjojen katsomista ja cossejen ajattelemista lasketa.)
Ei aavistustakaan mihin numero 9 on joutunu
Bokken eli sellainen puinen katana. En varsinaisesti tarvitse sitä mihinkään tiettyyn cossiin, mutta jo nyt cossaamistani hahmoista useammalle voisin kuvitella sellaisen harjoittelumiekaksi. Onpahan ainakin kaiken varalta sitten.
Kello. Etsiskelin kirpputoreilta kelloa lähinnä Spencer Reidiä varten. Tällä tuntuu suurimman osan ajasta olevan pyöreätauluinen, metallirannekkeinen kello, joten metsästin sellaista ja se osoittautui yllättävän vaikeaksi, koska kellot olivat joko liian naisellisia tai niin suuria että näyttivät meikäläisen ranteissa naurettavilta. Löysin lopulta sellaisen, joka oli close enough. Maksoi kymmenen euroa ja on aika naarmuinen ja kärsinyt, mutta näyttää melko hyvän kokoiselta, siinä on säädettävä ranneke ja se toimii! (Käytän varmaan joskus arkenakin vielä tätä.)
Ruskeat housut, joista yritän muokata Bilbolle housut. Ne ovat hiukan korkeat vyötäröstä, mutta katson voisiko asialle tehdä jotain. Maksoivat sen verran vähän kirpputorilla, etten mene vararikkoon jos tämä ei toimi.


Sain myös joululahjaksi lupauksen omasta ompelukoneesta ja eilen kävin äidin kanssa kiertämässä muutaman Turussa olevan ompelukoneliikkeen ja katsomassa millaisia koneita on tarjolla. Löysin ainakin yhden koneen, josta pidän aika paljon, koska se muistuttaa todella paljon äidin konetta, jolla olen tähän asti ommellut. Olisi mukavaa, jos ei tarvitsisi opetella kokonaan uusia systeemeitä. Mutta menen varmaan iskän kanssa vielä uudelle reissulle, koska tämä mitä ilmeisimmin tietää ompelukoneista paljon äitiä enemmän. Tavoitteena olisi löytää kestävä mekaaninen peruskone, joka olisi jossain siedettävässä hintaluokassa.

Mutta jätän ompelukoneet nyt hetkeksi sikseen ja painun etsimään tavaroita, joita tarvitsen conissa.

3 comments:

 1. I can't wait for Närcon Vinter either! I've been packing yesterday and will pack the rest today because I will leave on Thursday too, 13:45 (Swedish time) the bus leaves! And I'm sure you'll find someone to talk with there in the sleeping hall, just go derp in English~ x)

  Oh, hyviä löytöjä! Bokken! <3 Ja hyvä että löytyi suht sopiva kello.. tosiaan mietin itse myös että "lol missä se 9 on?" xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah! I have gathered pretty much all the things I need, now to just fit them in the suitcase. xD
   One reason I picked a gym hall instead of a classroom, more people means more chances for company.

   Oon muutenki halunnu bokkenin ihan vaan huviksi.
   Ysin mystinen katoaminen, koska siäl ei oo sitä irtonaista numeroa missään. xD

   Delete
  2. Ah, smart move!

   Joo bokkenit ovat hauskoja! <3
   Tosi mystinen kyllä.. XD

   Ja toivottavasti löydät jonku mieluisan ompelukoneen!

   Delete